Tvarohové palacinky

redakcia - fotkaredakcia, 18. januára 2010

Suroviny

5 ks
1/4 KL
250 g
0,5 l
50+20 g
250 g
125 ml
50+10 g
100 g
1 PL
125 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z 2 vajec, soli, múky a mlieka upečieme na 50 g masla palacinky. Tvaroh vymiešame s kyslou smotanou, 50 g cukru, 2 žĺtkami a hrozienkami. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne ho spojíme s tvarohom. Palacinky naplníme, stočíme a prekrojíme na polovicu.

  2. 2

    Vhodnú formu vymastíme 20 g masla a vysypeme strúhankou. Poukladáme do nej naplnené palacinky. V smotane rozmiešame vajce, 10 g cukru a palacinky polejeme touto zmesou.

  3. 3

    Zapekáme v rúre, až kým smotana s vajcom nezačne tuhnúť.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha