Recepty, kde je petrzlenova
Winterslaw - zimný kapustový šalát
Existujú naň všelijaké variácie, základ je hlávková kapusta. Ponúkam vám túto verziu
namiešaných vitamínov:
Pomaly pečená hruď z kozliatka s plnkou s vnútornosťami
Kozliatko ako aj jahniatko pripravujeme doma pomerne často. Takto v celku som ale ešte hruď...
Kurací perkelt alias Orzotto
Nepoznám nikoho a to sa po našej Matičke Zemi túlam už 69. rok, kto by...
Petržlenová polievka à la írsky krém
Základnou bibliou polievok (The ultimate soup bible) v 2, 5 kg výtlačku ma obdarovala
moja krajšia ½...
Bravčová krkovička s kyslou kapustou
Bravčová krkovička pripravená s kyslou kapustou trocha inak.
Je to môj recept, ktorý je v...
Tirolské speckknödel - knedle
Chutné tirolské knedle o veľkosti tenisovej loptičky sa v Dolomitoch podávajú v silnom
vývare, ako hlavné...
Bulgur na marocký spôsob
Komerčný recept<br />
Bulgur u nás nie je ešte stále úplne bežný. Jeho príprava je pritom veľmi...
Kuracie prsia a pečienka na sušenej paradajke
Mal som vytiahnuté kuracie prsia a kuraciu pečienku. Jedna časť rodiny chcela kuracie
prsia a druha...
Kuracie prsia na čakanke, slaninke a šampiňónoch
Tento recept bol pre mňa objavom hneď v dvoch rovinách – ešte nikdy som nevarila s
koňakom...
Pikantný cottage syr
Nemam rad cottage syr lebo je bez chuti, ale da sa ked sa chce...
Fazuľkový prívarok s petržlenovou vňaťou
Variabilné varenie s maximálnym využitím čerstvej petržlenovej vňate, bolo po dlhé
desaťročia „top secret special force“,...
Koláčiky s Nivou, jablkom a orechmi
tento recept je pre milovníkov syra s modrou plesňou, ktorý má po tepelnej úprave veľmi
intenzívnu...
Tekvicová polievka s ryžou a kuracinou
Tato polievka je dost husta, preto sa moze pouzivat aj ako hlavne jedlo.
Pivná nátierka
Neviem prečo R. Vaněk zvolil názov nátierky - pivná, keď som sa na obale syra...
Veľké krevety so špagetami v paradajkovej omáčke
Našim priateľom z najmilších, M&J. Davalovcom z Jarkovej v Trebišove-Paričove, som
prisľúbil tento môj...
Huby s vajíčkom - jesenná pochúťka, skoro ako s podpňovkami
Teplá jeseň, majster nad majstrov, kúzelník s paletou farieb. Obľúbený čas mojej
sladkej predobrej...
Fazuľová nátierka - White bean pate
Biela fazula , mrkva, cibula, cesnak a cerstve bylinky su zastupene v chutnej vyzivnej pomazanke...
Cestoviny so smotanovo-syrovou omáčkou na slanine
Dnes som z istých príčin potrebovala mať obed hotový do pol hodiny, od nápadu po tanier...
Losos s teplým šošovicovým šalátom
Toto jedlo je inšpiráciou z jednej talianskej reštaurácie a kedže recept som nemala,
musela som improvizovať....
Mix šalát s vajíčkami na tvrdo
… pridať vajíčka na tvrdo do kombinácie mladej zeleniny ma napadlo až po ochutnaní
vymiešaného gréckeho nízkokalorického...
Ryža s vajcom, hráškom a kukuricou
Keď potrebujete taký rýchly obed do roboty, alebo nemáte čas sa zabávať s niečim
zložitým...
Cestovinová polievka, lahodná, jednoduchá
Naša obľúbená. Rýchla, príjemná... Neviem, odkiaľ pochádza recept, robíme ju už roky....
Baklažánová nátierka
Baklažán vcelku popicháme vidličkou, položíme ho nad rozpálený gril (resp. otvorený oheň). Opečieme ho...
Winterslaw - zimný kapustový šalát
Existujú naň všelijaké variácie, základ je hlávková kapusta. Ponúkam vám túto verziu namiešaných vitamínov:
Pomaly pečená hruď z kozliatka s plnkou s vnútornosťami
Kozliatko ako aj jahniatko pripravujeme doma pomerne často. Takto v celku som ale ešte hruď...
Kurací perkelt alias Orzotto
Nepoznám nikoho a to sa po našej Matičke Zemi túlam už 69. rok, kto by...
Petržlenová polievka à la írsky krém
Základnou bibliou polievok (The ultimate soup bible) v 2, 5 kg výtlačku ma obdarovala moja krajšia ½...
Bravčová krkovička s kyslou kapustou
Bravčová krkovička pripravená s kyslou kapustou trocha inak. Je to môj recept, ktorý je v...
Tirolské speckknödel - knedle
Chutné tirolské knedle o veľkosti tenisovej loptičky sa v Dolomitoch podávajú v silnom vývare, ako hlavné...
Bulgur na marocký spôsob
Komerčný recept<br /> Bulgur u nás nie je ešte stále úplne bežný. Jeho príprava je pritom veľmi...
Kuracie prsia a pečienka na sušenej paradajke
Mal som vytiahnuté kuracie prsia a kuraciu pečienku. Jedna časť rodiny chcela kuracie prsia a druha...
Kuracie prsia na čakanke, slaninke a šampiňónoch
Tento recept bol pre mňa objavom hneď v dvoch rovinách – ešte nikdy som nevarila s koňakom...
Pikantný cottage syr
Nemam rad cottage syr lebo je bez chuti, ale da sa ked sa chce...
Fazuľkový prívarok s petržlenovou vňaťou
Variabilné varenie s maximálnym využitím čerstvej petržlenovej vňate, bolo po dlhé desaťročia „top secret special force“,...
Koláčiky s Nivou, jablkom a orechmi
tento recept je pre milovníkov syra s modrou plesňou, ktorý má po tepelnej úprave veľmi intenzívnu...
Tekvicová polievka s ryžou a kuracinou
Tato polievka je dost husta, preto sa moze pouzivat aj ako hlavne jedlo.
Pivná nátierka
Neviem prečo R. Vaněk zvolil názov nátierky - pivná, keď som sa na obale syra...
Veľké krevety so špagetami v paradajkovej omáčke
Našim priateľom z najmilších, M&J. Davalovcom z Jarkovej v Trebišove-Paričove, som prisľúbil tento môj...
Huby s vajíčkom - jesenná pochúťka, skoro ako s podpňovkami
Teplá jeseň, majster nad majstrov, kúzelník s paletou farieb. Obľúbený čas mojej sladkej predobrej...
Fazuľová nátierka - White bean pate
Biela fazula , mrkva, cibula, cesnak a cerstve bylinky su zastupene v chutnej vyzivnej pomazanke...
Cestoviny so smotanovo-syrovou omáčkou na slanine
Dnes som z istých príčin potrebovala mať obed hotový do pol hodiny, od nápadu po tanier...
Losos s teplým šošovicovým šalátom
Toto jedlo je inšpiráciou z jednej talianskej reštaurácie a kedže recept som nemala, musela som improvizovať....
Mix šalát s vajíčkami na tvrdo
… pridať vajíčka na tvrdo do kombinácie mladej zeleniny ma napadlo až po ochutnaní vymiešaného gréckeho nízkokalorického...
Ryža s vajcom, hráškom a kukuricou
Keď potrebujete taký rýchly obed do roboty, alebo nemáte čas sa zabávať s niečim zložitým...
Cestovinová polievka, lahodná, jednoduchá
Naša obľúbená. Rýchla, príjemná... Neviem, odkiaľ pochádza recept, robíme ju už roky....
Baklažánová nátierka
Baklažán vcelku popicháme vidličkou, položíme ho nad rozpálený gril (resp. otvorený oheň). Opečieme ho...