Chlieb na taliansky spôsob
Foto: droetker
Komerčný recept
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Na prípravu cesta v mise zmiešame zmes na prípravu palaciniek, nakrájanú klobásu, nakrájané olivy, nakrájané paradajky, kypriaci prášok, vajce, olej, korenie, nasekanú petržlenovú vňať a vodu. Vypracujeme hladké cesto.
- 2
Z cesta mokrou rukou vytvoríme na plechu vyloženom papierom na pečenie bochníček (priemer 25 cm, výška 4 cm). Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme. <br /><br /> Elektrická rúra: 190 °C <br /> Teplovzdušná rúra: 170 °C<br /> Plynová rúra: stupeň 3 - 4 <br /> <br /> Doba pečenia: asi 15 minút
- 3
Po upečení necháme chlieb vychladnúť.
- 4
<b>TIP:</b> Chlieb je znamenitou prílohou k zeleninovým šalátom alebo k pečenej rybe. Do chleba môžeme pridať aj iné suroviny podľa vlastnej chuti (napr. kapary, ančovičky, balkánsky syr).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
toto teda skúsim..musím..