Chlieb na taliansky spôsob

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 13. júla 2016
Chlieb na taliansky spôsob
Foto: droetker

Komerčný recept

10 minút
príprava
15 minút
na 190 °C

Suroviny

1 bal
50 g
40 g
40 g
2 KL zarovnané
1 ks
3 PL
1 KL zarovnaná
100 ml vlažná

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta v mise zmiešame zmes na prípravu palaciniek, nakrájanú klobásu, nakrájané olivy, nakrájané paradajky, kypriaci prášok, vajce, olej, korenie, nasekanú petržlenovú vňať a vodu. Vypracujeme hladké cesto.

  2. 2

    Z cesta mokrou rukou vytvoríme na plechu vyloženom papierom na pečenie bochníček (priemer 25 cm, výška 4 cm). Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

    Elektrická rúra: 190 °C
    Teplovzdušná rúra: 170 °C
    Plynová rúra: stupeň 3 - 4

    Doba pečenia: asi 15 minút

  3. 3

    Po upečení necháme chlieb vychladnúť.

  4. 4

    TIP: Chlieb je znamenitou prílohou k zeleninovým šalátom alebo k pečenej rybe. Do chleba môžeme pridať aj iné suroviny podľa vlastnej chuti (napr. kapary, ančovičky, balkánsky syr).

Diskusia k receptu

radost
10 minutová robota-a bude to dobrota..??
toto teda skúsim..musím..
1x ilusa
klukodvody
No asi také vyzkouším, ale jen si asi udělám tu suchou palačinkovou směs sám. A když to nevyjde tak zkusím tohle. Uvidíme a když to půjde tak to ukáži.