Flambované kačacie prsia s kapustovým pyré
Peter Pikovský
šéfkuchár Grandhotela v Starom Smokovci, 12. júla 2016
šéfkuchár Grandhotela v Starom Smokovci, 12. júla 2016
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
35 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistené zemiaky uvaríme v osolenej vode, po uvarení scedíme a nahrubo ich popučíme. Na panvičke restujeme na masle nakrájanú cibuľku dohneda, pridáme popučené zemiaky a petržlenovú vňať.
- 2
Nakrájanú bielu kapustu udusíme na oleji v hrnci domäkka, pridáme smotanu, dochutíme soľou a takto pripravenú kapustu rozmixujeme na kašu.
- 3
Kačacie prsia osolíme a pečieme v rúre pri teplote 180 °C asi 12 minút. Pri podávaní prelievame horiacim likérom Tatratea Forest Fruit.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu