Flambované kačacie prsia s kapustovým pyré

Peter Pikovský
šéfkuchár Grandhotela v Starom Smokovci, 12. júla 2016
Flambované kačacie prsia s kapustovým pyré
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
35 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
1/2 ks
120 g
80 g
120 g
20 g
400 g
1 ks
50 ml
10 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistené zemiaky uvaríme v osolenej vode, po uvarení scedíme a nahrubo ich popučíme. Na panvičke restujeme na masle nakrájanú cibuľku dohneda, pridáme popučené zemiaky a petržlenovú vňať.

  2. 2

    Nakrájanú bielu kapustu udusíme na oleji v hrnci domäkka, pridáme smotanu, dochutíme soľou a takto pripravenú kapustu rozmixujeme na kašu.

  3. 3

    Kačacie prsia osolíme a pečieme v rúre pri teplote 180 °C asi 12 minút. Pri podávaní prelievame horiacim likérom Tatratea Forest Fruit.

Recept je zaradený do kategórií:
Kačacie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené, Varené, Ohnivá kuchyňa

Diskusia k receptu

radox1
pan kuchar zabudol napisat,ze tie prsia boli aj zalisovane.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha