Foto: alena45
Kvaka dozrela a s ňou aj ostatná zelenina, je čas na túto výbornú polievku starej mamy.
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv si očistíme zeleninu a pokrájame na obľúbené kúsky. Na masle opražíme nakrájanú cibuľu do sklovita, zasypeme 1 čajovú zarovnanú lyžičku cukru, pridáme zeleninu a pražíme spolu dovtedy, kým zelenina nepustí svoju vlastnú šťavu, čo trvá cca 3 minúty.
- 2
Potom zalejeme vodou, osolíme, okorením a varíme do mäkka. Nakoniec vložíme zavárku, ja som mala len rezančeky, ale veľmi dobré je aj strúhané cesto. Keď je polievka hotová, posypeme ju petržlenovou vňaťou a odstavíme. Dobrú chuť !
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja väčšinou do nich zaváram malé halušky, cez struhák. Kvaku som, ale ešte nikdy nejedla.
moja nevesta ju suší, suší aj cviklu, ale vidíš, suseda kvasí v súdku zeleninu, tak sa s ňou podelím. Ďakujem za radu. Ešte ju chcem zavariť spolu s cvikou, určite bude dobrá aj tak.