Mrkvovník fotorecept
René Hanzlík
šéfkuchár hotela Best Western plus Belassi v Bojniciach, 27. mája 2016
šéfkuchár hotela Best Western plus Belassi v Bojniciach, 27. mája 2016

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20-25 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
| 400 g |
|
| Plnka: | |
| 300 ml |
|
| 200 g nastrúhaná najemno |
|
| 200 g nakrájaná na kolieska |
|
| 2 ks |
|
| 3 strúčiky |
|
|
|
|
|
|
|
| 10 g (na vymastenie formy) |
|
| 10 ml |
|
|
|
|
|
|
|
| 1 PL |
|
Postup
-
1
V mise vymiešame smotanu a vajcia, pridáme roztlačený cesnak, nastrúhanú mrkvu, nakrájanú jarnú cibuľku, soľ a korenie.
- 2
Zmes vylejeme na cesto a dáme piecť pri teplote 200 °C. Osobitne opečieme na olivovom oleji na kolieska nakrájanú mrkvu, pridáme soľ, korenie, nakoniec zakvapkáme medom.
- 3
Zmes rozložíme na upečený mrkvovník a posypeme petržlenovou vňaťou.

Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu