Mrkvovník fotorecept

René Hanzlík
šéfkuchár hotela Best Western plus Belassi v Bojniciach, 27. mája 2016
Mrkvovník (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
20-25 minút
na 200 °C

Suroviny

400 g
Plnka:
300 ml
200 g nastrúhaná najemno
200 g nakrájaná na kolieska
2 ks
3 strúčiky
10 g (na vymastenie formy)
10 ml
1 PL




Postup

  1. 1

    V mise vymiešame smotanu a vajcia, pridáme roztlačený cesnak, nastrúhanú mrkvu, nakrájanú jarnú cibuľku, soľ a korenie.

  2. 2

    Zmes vylejeme na cesto a dáme piecť pri teplote 200 °C. Osobitne opečieme na olivovom oleji na kolieska nakrájanú mrkvu, pridáme soľ, korenie, nakoniec zakvapkáme medom.

  3. 3

    Zmes rozložíme na upečený mrkvovník a posypeme petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu

jujoska
celkom fajn recept. To na tom poslednom obrazku celkom na med nevyzera, skor na sojovku. Mozno to bude fotka z ineho receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia