Foto: sisinkacik
Veľmi chutná a lacná alternatívna ku klasickým hovädzím hamburgerom.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Začneme cícerom. Ten si dáme deň vopred namočiť, ale môžete použiť aj cícer z konzervy. Potom cícer zlejeme a dáme variť domäkka. Po dovarení cícer rozmixujeme.
-
2
K rozmixovanému cíceru pridáme nastrúhanú mrkvu, nadrobno nakrájanú cibuľku a cesnak, nezabudneme na vajíčka, okoreníme a osolíme podľa chuti. Pridáme trochu červenej papriky, prípadne worchestrovej omáčky. Ja som pridala petržlenú vňať. Ak sa vám zmes nezdá dosť hustá, zahustíme trochou múky, alebo sa hodia aj pomleté vlašské orechy.
-
3
Zmes poriadne premiešame.
-
4
Rukami vytvarujeme burgre podľa veľkosti žemlí. Odporúčam smažiť na grilovacej panvici s trochou oleja, ale postačí aj normálna panvica, ak nemáte grilovaciu. Opekáme do chrumkava, čas sa odvíja od veľkosti burgru a aj jeho hrúbky. Ja som opekala približne 3 minúty z každej strany.
-
5
Prekrojenú žemľu si tiež opečieme na panvici. Keď burger otočíme pridáme na neho plátok cheddaru alebo vašeho obľúbeného syra. Aby sa syr dobre roztopil, môžme panvicu prikryť.
-
6
Žemle natrieme podľa chuti. Ja som použila tatársku omáčku, ale hodí sa aj horčica, kečup, alebo aj váš obľúbený dip. Pridáme listy šalátu, čerstvé plátky cibule a paradajky a nezabudnime ani na kyslé uhorky :) Dobrú chuť! :)
varecha.pravda.sk/recepty/cicerovo-quinoovy-burger/36031-...