Lahký letný obed či večera :-)
Suroviny
| 1-1,5 kg | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 300 g mleté | 
                                                             | 
                                                    
| 3 ks väčšie | 
                                                             | 
                                                    
| 1 zväzok | 
                                                             | 
                                                    
| 50 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL kopcovitá (paradajkove pyre) | 
                                                             | 
                                                    
| 3/4 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 KL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 KL | 
                                                             | 
                                                    
| podľa chuti | 
                                                             | 
                                                    
| podľa chuti | 
                                                             | 
                                                    
| na podliatie | 
                                                             | 
                                                    
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Pripravime si mladu tekvicu, petrzlenovu vnat, cibulu a cca 300 g mleteho mäsa. Vnat si posekame na drobno, cibulu pokrajame na kocky a pokrajame si aj zo 3 väcsie paradajky.Tekvicu si umyjeme a vydlabeme z nej semena. Nato, ze bola mensia a mlada tekvica, mala fakt dost semien, takze mi vela z nej nezostalo a musela som k nej prikrajat aj 1 mensiu cukinu...
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Na oleji si zosklovatime trocha osolenu cibulu. Potom k nej pridame mäso a zatial dusime kym sa z mäsa stava nevypari a zacne sa piect.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Potom k mäsu pridame 1 kopcovitejsiu PL salçe (paredajkove pyre) a 2-3 minutky opekame. Nasledne pridame mletu papriku a znova za staleho miesania 2 minutky opecieme. Napokon pridame paradajky, premiesame a zakryte par minutiek podusime. Nakoniec pridame aj pokrajanu tekvicu a premiesame.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Cele podlejeme vodou podla potreby a pridame vnat, korenie isot, cierne korenie, mätu a sol. Dobre premiesame a pridame aj 0,5 dl bulguru. Premiesame a nechame zakryte varit do mäkka. Na konci pridame este 50 g masla pre lepsiu chut.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Je to lahke, jednoduche a chutne jedlo, ktore sa hodi do horucich letnych dni :-) Vyborne je s chlebom, ale aj s ryzou ci zemiakovym pyre. Ja ho mam najradsej poliate cesnakovym jogurtom s kuskom dobreho peciva ;-P
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


my už máme plody zeme svoje:
patizony.cukine.tekvičky..
boží dar..
podobné variácie robievam..
nevyberám semená..neokrajujem šupku..
zjeme všetko..
ja aj dedko..
šikovné si ty božie dietko..
moria nás horúčavy..
no proti nim /a politike/ človek nič nespraví..
želám dobrý biely deň..:-)
Dakujem, urcite bude u nas castejsie.
( zabudla som odfotit .... )