Maslová tekvica s mletým mäsom fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 24. júna 2016
Maslová tekvica s mletým mäsom (fotorecept)
Foto: cesminaz

Lahký letný obed či večera :-)

Suroviny

1-1,5 kg
2 ks
300 g mleté
3 ks väčšie
1 zväzok
50 ml
1 PL kopcovitá (paradajkove pyre)
3/4 PL
1 KL
1 KL
 podľa chuti
 podľa chuti
 na podliatie
50 g




Postup

  1. 1

    Pripravime si mladu tekvicu, petrzlenovu vnat, cibulu a cca 300 g mleteho mäsa. Vnat si posekame na drobno, cibulu pokrajame na kocky a pokrajame si aj zo 3 väcsie paradajky.Tekvicu si umyjeme a vydlabeme z nej semena. Nato, ze bola mensia a mlada tekvica, mala fakt dost semien, takze mi vela z nej nezostalo a musela som k nej prikrajat aj 1 mensiu cukinu...

    Maslová tekvica s mletým mäsom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na oleji si zosklovatime trocha osolenu cibulu. Potom k nej pridame mäso a zatial dusime kym sa z mäsa stava nevypari a zacne sa piect.

    Maslová tekvica s mletým mäsom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom k mäsu pridame 1 kopcovitejsiu PL salçe (paredajkove pyre) a 2-3 minutky opekame. Nasledne pridame mletu papriku a znova za staleho miesania 2 minutky opecieme. Napokon pridame paradajky, premiesame a zakryte par minutiek podusime. Nakoniec pridame aj pokrajanu tekvicu a premiesame.

    Maslová tekvica s mletým mäsom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cele podlejeme vodou podla potreby a pridame vnat, korenie isot, cierne korenie, mätu a sol. Dobre premiesame a pridame aj 0,5 dl bulguru. Premiesame a nechame zakryte varit do mäkka. Na konci pridame este 50 g masla pre lepsiu chut.

    Maslová tekvica s mletým mäsom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Je to lahke, jednoduche a chutne jedlo, ktore sa hodi do horucich letnych dni :-) Vyborne je s chlebom, ale aj s ryzou ci zemiakovym pyre. Ja ho mam najradsej poliate cesnakovym jogurtom s kuskom dobreho peciva ;-P

    Maslová tekvica s mletým mäsom (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

haji
Receptík se mi moc líbí, jednoduchý a chutný, o tom nepochybuji, vůně se táhne až k nám! Cesmínko, moc se ti tekvica povedla! Máslovou jsem ještě neměla, ostuda. Už dva roky opěvuji Hokaidó, též jsem dlouho odolávala a ukázalo se, že jsem se hezky šidila! Mávám!
katka78
Že ja som ráno tú tekvicu nekúpila.. Čo už? Recept ide nateraz aspoň do KK. Jedlo vyzerá skvele!
radost
tento recept-to je moje..
my už máme plody zeme svoje:
patizony.cukine.tekvičky..
boží dar..
podobné variácie robievam..
nevyberám semená..neokrajujem šupku..
zjeme všetko..
ja aj dedko..
šikovné si ty božie dietko..
moria nás horúčavy..
no proti nim /a politike/ človek nič nespraví..
želám dobrý biely deň..:-)
cesminaz
Mila @Haji ja robievam vseliake tekvice,nezostavam pri jednej :-) Kazda ma svoju chut a zakazdym spravis ine jedlo :-) @terinka55 @katka veru jedlo ako stvorene teraz do tychto horucau :-) Budem rada,ak ochutnate. Mila @radost aj my uz vlastne mame :-) Ani ja nesupem,vzdy spravim taku skusku co mi mama ukazala.."kym mi nechet zide lahko do supky,zatial sa da zjest" ;-) Semienka vyberam len ked uz su fakt väcsie a zalezi pravda aj odtoho,ake jedlo varim :-) Co sa tyka horúčavy,proti tej veru nic nezmozeme :-/ Dakujem za komentik a zelam tebe mila @radost a aj vsetkym krasny letny den!
zdenka1009
Určite túto maslovú tekvičku vyskúšam, už teraz mi tečú slinky...nemám záhradku, musím nakúpiť na trhu...aj tvoj rcp na plnený baklažán je vynikajúci... vždy sa poteším tvojim novým receptom,či sú to koláče, alebo zelenina :-)
klukodvody
Krásný večer ke krásnému receptu. Dnes jsem sebral první cukety z políčka a mohu začít. Tvůj recept je o to lepší, že je s bulgurem a tím udělám manželce obrovskou radost. Také mám rád Tve recepty. Přejeme krásný večer a zdravíme.
kecemis
Skutocne pekny recept, urcite si na na popredne miesto a coskoro potesim moju vacsiu polovicku.
afataga
ja sice nemam rada tekvicu, ale isto by mi chutilo s cukinou, alebo baklazanom, vyborny napad, keby som k tomu doniesla dobre vinko, mozno by si ani tu metlu nepouzila :-)
havino
aj mne sa recept páči, uložím si, aby som nezabudla naň, tekvice mi už rastú na komposte, ako by ich hnojili :-) :-) , aj maslová, aj hokaido, aj mleté mäso máme radi, vdaka za inšpiráciu
cesminaz
@zdenka1009 dakujem pekne za tvoje mile slova a za doveru :-) Budem velmi rada,ak ti aj toto jedlo bude chutit. @zuzanka :-))) ale prosssiim ta :-)) ja som rada,ked niekomu chuti.No a ak sa mi postavis do dveri s @afataga s flasou vina..mas pohostenie u mna isté ;-))) @afataga kludne daj baklazan,alebo samu cukinu :-) @kecemis budem velmi rada @ancicka :-) @izabelka :-) mila @havino budem sa tesit,ak si doma na tomto jedle pochutite :-) @klukodvody dakujem pekne za tvoje mile slova :-) Ak chces,tak daj kludne onieco viac bulguru a bud to budes mat hustejsie,alebo pridas este stavu.Celkom ako vam chuti :-) Pekny den vsetkym.
monty469
Tak to je skvelý recept. Tiež robievam tekvicu alebo cukinu s mletým mäskom a netreba mi k tomu nič iné. Aj toho roku som nasadila cukín, tekvíc a patizonov kopu a už aj zberám prvú úrodu. Určite to pripravím aj podľa teba, je to mňamka :-)
zuzanka1367
Biele, alebo červené ? :) Teda prípadne aj rúžové, ale na to som ešte nedozrela...
tiginko
super, toto je to pravé jedlo na horúce letné dni pre mňa. Aj morčacie stehno sa určite bude hodiť. Pekne @cesminaz
mijaita
Moje chutě se vždycky těší když vařím podle tvého receptu :-) Tentokrát si zase užily, takový fesťák chuťový, víš, @cesminaz ? Dík!


cesminaz
@monty469 budem rada,ak sa nechas inspirovat :-) @zuzanka to nechajme radsej na expertku @afatagu :-)) @tiginko urcite to bude chutne aj s morcacim masom. @mijaita fotka jedla je naozaj krasna a lakava! Kazdy si moze dat bulguru podla chuti,ci uz viac alebo menej :-) Velmi sa tesim,ze chutilo.Dakujem za odozvu,pekny vecer prajem!
monty469
Mila @Cesminaz dnes som urobila toto jedlo a je fantasticke. Velmi nam chutilo a to dokonca aj manzelovi, ktory velmi tekvicu nemusi:-) Isot som sice nemala a od vcera som mala mäsovy vyvar tak som ho pouzila. Budem tekvicu na tvoj sposob robit castejsie. Navrch som dala cesnakovy grecky jogurt.Jednym slovom skvele. Dakujem za skvely recept


cesminaz
Mila @Monty469 si ma naozaj velmi potesila tvojim komentikom ;-P Som rada,ze vam tento sposob tiez chutil a ze ste vsetci boli spokojny :-) Pozdravujem a vdaka aj za foto!
luclup
Ahoj Cesminka, este mi @Monty469 a zvysok rodiny nechali tuto ohromnu dobrotu, no jednoducho mnam! Akurat papam, a tesim sa na kazde susto, ktore si vlozim do ust. UZASNE UZASNE UZASNE ! ! !
monty469
Milá @Cesminka , hlásim, že dnes sme mali opäť toto fantastické jedlo na obed :-) Síce šťava sa nejak vytratila, ale na chuti to neubralo. Ešte raz Ďakujem za skvelý recept ❤


cesminaz
Mila @Monty vidim,ze vam toto jedlo velmi zachutilo,co mna pravdaze strasne tesi ;-P Dakujem znova za spravu a prajem pekny den!
jack
Urobila som ju dnes na večeru a je to fakt super.A s tým cesnakovým jogurtom...No nemá chybu.


jack
Len ja som tam nemala veľa.šťavy.Asi som málo podliala.No na chuti to nič nezmenilo.
cesminaz
Mila @Jack som velmi rada,ze ste doma ochutnali toto jedlo :-) a este radsej,ze vam aj chutilo! Štavu-vodu,treba davat odhadom.Niekto chce menej štavy a niekto viac.Dakujem za tvoju odozvu :-)
používateľ nemá avatar
jma
jma
Vynikajuci receptik. Mala som tekvicu oranzovu a hovadzie som nakrajala na malicke kocky, nabuduce dam viac bulguru, trosku zanikol, ale vysledok bol super. Dokonca rocnemu synovi som musela dat cast svojej porcie, lebo ked porovnal svoj obed (cestoviny bez soli, korenia,..:-D) s mojim obedom, hucal az kym si nevyhucal toto. A bol velmi spokojny :-).
cesminaz
@Jma :-))) to dokazuje,ze uz aj ročné dieta vie co je dobre ;-)) Som velmi rada,ze vam vsetkym chutilo.Vdaka za vyskusanie a odozvu :-)
kucharka
Dnes sme mali na obed, je to vyborne.... presne podla receptu.
Dakujem, urcite bude u nas castejsie.
( zabudla som odfotit .... )