Foto: cesminaz
Lahký letný obed či večera :-)
Suroviny
1-1,5 kg |
|
2 ks |
|
300 g mleté |
|
3 ks väčšie |
|
1 zväzok |
|
50 ml |
|
1 PL kopcovitá (paradajkove pyre) |
|
3/4 PL |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
na podliatie |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Pripravime si mladu tekvicu, petrzlenovu vnat, cibulu a cca 300 g mleteho mäsa. Vnat si posekame na drobno, cibulu pokrajame na kocky a pokrajame si aj zo 3 väcsie paradajky.Tekvicu si umyjeme a vydlabeme z nej semena. Nato, ze bola mensia a mlada tekvica, mala fakt dost semien, takze mi vela z nej nezostalo a musela som k nej prikrajat aj 1 mensiu cukinu...
-
2
Na oleji si zosklovatime trocha osolenu cibulu. Potom k nej pridame mäso a zatial dusime kym sa z mäsa stava nevypari a zacne sa piect.
-
3
Potom k mäsu pridame 1 kopcovitejsiu PL salçe (paredajkove pyre) a 2-3 minutky opekame. Nasledne pridame mletu papriku a znova za staleho miesania 2 minutky opecieme. Napokon pridame paradajky, premiesame a zakryte par minutiek podusime. Nakoniec pridame aj pokrajanu tekvicu a premiesame.
-
4
Cele podlejeme vodou podla potreby a pridame vnat, korenie isot, cierne korenie, mätu a sol. Dobre premiesame a pridame aj 0,5 dl bulguru. Premiesame a nechame zakryte varit do mäkka. Na konci pridame este 50 g masla pre lepsiu chut.
-
5
Je to lahke, jednoduche a chutne jedlo, ktore sa hodi do horucich letnych dni :-) Vyborne je s chlebom, ale aj s ryzou ci zemiakovym pyre. Ja ho mam najradsej poliate cesnakovym jogurtom s kuskom dobreho peciva ;-P
my už máme plody zeme svoje:
patizony.cukine.tekvičky..
boží dar..
podobné variácie robievam..
nevyberám semená..neokrajujem šupku..
zjeme všetko..
ja aj dedko..
šikovné si ty božie dietko..
moria nás horúčavy..
no proti nim /a politike/ človek nič nespraví..
želám dobrý biely deň..:-)
Dakujem, urcite bude u nas castejsie.
( zabudla som odfotit .... )