Recepty, kde je petrzlenova
Kuracia paella s plodmi mora zo Španielska
Svet na tanieri – takéto varenie nielen zasýti,
ale vnesie do kuchyne kus dobrodružného
a počas leta aj dovolenkového ducha.
Inšpirácie z rôznych končín zemegule
prinášajú nové exotické príchute do nášho
jedálneho lístka....
Letná hríbovica s bezlepkovou tarhoňou
Výdatná polievka je niekedy za dve jedlá. Naša hustá letná hríbovica s bezlepkovou tarhoňou vám dobre...
Kuracie stehno s hubovou plnkou
Kuracie stehná očistíme a vykostíme hornú časť. Použijeme koreniny a stehná namarinujeme.
Kuriatko s pečeňovou plnkou na hráškovom pyré
Pečeň orestujeme na pokrájanej šalotke, pridáme
cesnak, korenie a necháme vychladnúť.
Rožky nakrájame na kocky, ...
Jahňacie ragú s bryndzovými pirohmi
Zemiaky uvaríme v šupke, najlepšie deň vopred.
Ošúpeme a najemno postrúhame. Z múky, vajca,...
Intergalaktická chudnúca panvička
Slovenská sochárka Jana Brisudová pripraví zdravé a farebné jedlo bez sacharidov a bez mäsa.
Jahňacie kotlety s plnenou slanou palacinkou
Najskôr očistíme a odblaníme kotlety, ktoré
osolíme, okoreníme a vložíme do vreciek aj
s vetvičkou tymianu...
Zemiakový šalát s koriandrovou a petržlenovou vňaťou
Myslel som si, že čo sa variantov so zemiakovými šalátmi týka, nič nového pod slnkom...
Kuracina s hustou cibuľovo-horčicovou omáčkou
Môj variant s obľúbenou cestovinou. Drží ma to už od detstva; keď sa mi chce niekto...
Baklažánové roládky s bryndzou na restovanej cukete
Bryndzu rozmiešame s kyslou smotanou, nasekanou mätou, opraženými píniovými orieškami, dochutíme soľou a citrónovou...
Mriežkovaný chlebík s mozzarellou Ježko
Vyskúšajte klasický biely chlieb trochu inak.
Čirý hovězí vývar se žloutkem
Miluju hovězí vývar vařený tímto způsobem, dochucený žloutkem.
Šalát z baby špenátu
Nové zemiaky uvarte v šupke a nakrájajte na štvrtiny. Petržlen nasekajte na drobno a dajte do misky. Pridajte...
Cuketovo-mrkvové placky so strateným vajíčkom
Placky: Cuketu a mrkvu očistíme a nahrubo
postrúhame. Pridáme vajíčka, múku,
soľ, korenie, prelisovaný...
Ruské vajíčka po našom
Dovolil som si poprosiť Vás o radu na zálievku ruských vajíčok a Vy ste ma vo „svrabe”...
Nakladané cukety s cesnakovou bagetou
Cuketu nakrájame na hrubšie kolieska a dáme do misy. Ocot prevaríme a keď zovrie, prelejeme...
Pilaf - národné jedlo Bulharska
Pilaf bol vynájdený hneď po tom, ako bola do Indie dovezená ryža. Názov pochádza spojením...
Fasolada - národné jedlo Grécka
Fasolada sa stala gréckym národným jedlom až v 20. storočí, ale recept sa traduje už...
Wiener Schnitzel - národné jedlo Rakúska
Pojem Wiener Schnitzel je chránené geografické označenie pre rezeň z teľacieho mäsa. Z akéhokoľvek iného mäsa...
Jelenia sviečkovica s hlivovou klobáskou a so žemľovou knedľou
Hlivová klobása: Hlivu smažíme
na oleji s cibuľkou až kým sa nevyparí všetka
tekutina, pridáme cesnak a rozmixujeme....
Šaltibarščiai - národné jedlo Litvy
Napriek tomu, že litovská kuchyňa je veľmi bohatá a rozmanitá, obyvatelia Litvy majú veľmi nízky...
Teľacie „osso buco“ s gremolatou a so zemiakovými rösti
Na prípravu nálevu, v ktorom budeme dusiť teľacie lýtko,
zmiešame víno s vodou, pridáme čierne...
Hovädzia roštenka „surf and turf“ s batatovými hranolčekmi
Steaková latina sa začína už pri výbere plemena,
veď každý „rodokmeň rezňa" má svoje
osobitosti. Zvieratá majú...
Paella Valenciana - národné jedlo Španielska
Ryža sa v Španielsku začala pestovať v 10. storočí, najmä vo Valencii. Španieli si...
Csirkepaprikás - národné jedlo Maďarska
Papriku začali v 16. storočí pestovať najmä v Turecku. Maďari však rýchlo zistili, že...
Špargľová polievka s kôprom a rybacími knedličkami
V menšom hrnci na olivovom oleji orestujeme
nadrobno nakrájanú šalotku do sklovita. Pridáme
očistenú a nakrájanú špargľu, ...
Podlesníky s kyslou kapustou
Spevák a muzikálový herec Jaro Gažo pripraví tradičné Podlesníky z Terchovej.

Kuracia paella s plodmi mora zo Španielska
Svet na tanieri – takéto varenie nielen zasýti, ale vnesie do kuchyne kus dobrodružného a počas leta aj dovolenkového ducha. Inšpirácie z rôznych končín zemegule prinášajú nové exotické príchute do nášho jedálneho lístka....

Letná hríbovica s bezlepkovou tarhoňou
Výdatná polievka je niekedy za dve jedlá. Naša hustá letná hríbovica s bezlepkovou tarhoňou vám dobre...

Kuracie stehno s hubovou plnkou
Kuracie stehná očistíme a vykostíme hornú časť. Použijeme koreniny a stehná namarinujeme.

Kuriatko s pečeňovou plnkou na hráškovom pyré
Pečeň orestujeme na pokrájanej šalotke, pridáme cesnak, korenie a necháme vychladnúť. Rožky nakrájame na kocky, ...

Jahňacie ragú s bryndzovými pirohmi
Zemiaky uvaríme v šupke, najlepšie deň vopred. Ošúpeme a najemno postrúhame. Z múky, vajca,...

Intergalaktická chudnúca panvička
Slovenská sochárka Jana Brisudová pripraví zdravé a farebné jedlo bez sacharidov a bez mäsa.

Jahňacie kotlety s plnenou slanou palacinkou
Najskôr očistíme a odblaníme kotlety, ktoré osolíme, okoreníme a vložíme do vreciek aj s vetvičkou tymianu...

Zemiakový šalát s koriandrovou a petržlenovou vňaťou
Myslel som si, že čo sa variantov so zemiakovými šalátmi týka, nič nového pod slnkom...

Kuracina s hustou cibuľovo-horčicovou omáčkou
Môj variant s obľúbenou cestovinou. Drží ma to už od detstva; keď sa mi chce niekto...

Baklažánové roládky s bryndzou na restovanej cukete
Bryndzu rozmiešame s kyslou smotanou, nasekanou mätou, opraženými píniovými orieškami, dochutíme soľou a citrónovou...

Mriežkovaný chlebík s mozzarellou Ježko
Vyskúšajte klasický biely chlieb trochu inak.

Čirý hovězí vývar se žloutkem
Miluju hovězí vývar vařený tímto způsobem, dochucený žloutkem.

Šalát z baby špenátu
Nové zemiaky uvarte v šupke a nakrájajte na štvrtiny. Petržlen nasekajte na drobno a dajte do misky. Pridajte...

Cuketovo-mrkvové placky so strateným vajíčkom
Placky: Cuketu a mrkvu očistíme a nahrubo postrúhame. Pridáme vajíčka, múku, soľ, korenie, prelisovaný...

Ruské vajíčka po našom
Dovolil som si poprosiť Vás o radu na zálievku ruských vajíčok a Vy ste ma vo „svrabe”...

Nakladané cukety s cesnakovou bagetou
Cuketu nakrájame na hrubšie kolieska a dáme do misy. Ocot prevaríme a keď zovrie, prelejeme...

Pilaf - národné jedlo Bulharska
Pilaf bol vynájdený hneď po tom, ako bola do Indie dovezená ryža. Názov pochádza spojením...

Fasolada - národné jedlo Grécka
Fasolada sa stala gréckym národným jedlom až v 20. storočí, ale recept sa traduje už...

Wiener Schnitzel - národné jedlo Rakúska
Pojem Wiener Schnitzel je chránené geografické označenie pre rezeň z teľacieho mäsa. Z akéhokoľvek iného mäsa...

Jelenia sviečkovica s hlivovou klobáskou a so žemľovou knedľou
Hlivová klobása: Hlivu smažíme na oleji s cibuľkou až kým sa nevyparí všetka tekutina, pridáme cesnak a rozmixujeme....

Šaltibarščiai - národné jedlo Litvy
Napriek tomu, že litovská kuchyňa je veľmi bohatá a rozmanitá, obyvatelia Litvy majú veľmi nízky...

Teľacie „osso buco“ s gremolatou a so zemiakovými rösti
Na prípravu nálevu, v ktorom budeme dusiť teľacie lýtko, zmiešame víno s vodou, pridáme čierne...

Hovädzia roštenka „surf and turf“ s batatovými hranolčekmi
Steaková latina sa začína už pri výbere plemena, veď každý „rodokmeň rezňa" má svoje osobitosti. Zvieratá majú...

Paella Valenciana - národné jedlo Španielska
Ryža sa v Španielsku začala pestovať v 10. storočí, najmä vo Valencii. Španieli si...

Csirkepaprikás - národné jedlo Maďarska
Papriku začali v 16. storočí pestovať najmä v Turecku. Maďari však rýchlo zistili, že...

Špargľová polievka s kôprom a rybacími knedličkami
V menšom hrnci na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú šalotku do sklovita. Pridáme očistenú a nakrájanú špargľu, ...

Podlesníky s kyslou kapustou
Spevák a muzikálový herec Jaro Gažo pripraví tradičné Podlesníky z Terchovej.