Bezlepkové cesnakové trojhranky
Foto: potravinarskavyrobaliana
45 minút
na 180-200 °C
na 180-200 °C
Suroviny
Cesto: | |
375 g |
|
380 ml |
|
15 g |
|
1 KL |
|
1 PL (na kvások) |
|
50 ml |
|
Plnka: | |
50 g |
|
2 bal. (v črievku) |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
4 strúčiky (prelisovaný) |
|
100 g strúhaný |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
Postup
-
1
Kvások pripravíme z droždia, mlieka a cukru. Necháme nakvasiť na teplom mieste cca 10 minút.
- 2
Vzídený kvások vylejeme do Bakery mix, soli a oleja. Ručne alebo elektrickým hnetačom vypracujeme cesto a necháme ho 20 minút prikryté nakysnúť.
- 3
Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 časti a každú časť vyvaľkáme. Natrieme plnkou, ktorú pripravíme zmiešaním všetkých surovín a zrolujeme. Nakrájame na menšie kúsky, poukladáme na papier na pečenie, potrieme vajcom a posypeme podľa chuti sezamom alebo rascou.
- 4
Pečieme 20 - 25 minút pri 180 - 200 °C pokiaľ trojhranky nechytia zlatú farbu.
- 5
Časť upečených trojhrankov môžeme po vychladnutí zamraziť a vybrať krátko pred podávaním. Chutia ako čerstvé :-)
Tiež cesnakové pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu