Cesnakové pečivo
Cesnakové pečivo

Bezlepkové cesnakové trojhranky

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 29. októbra 2019. Komerčný recept.
45 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Cesto:
375 g
380 ml
15 g
1 KL
1 PL (na kvások)
50 ml
Plnka:
50 g
2 bal. (v črievku)
1 ks
1 PL
4 strúčiky (prelisovaný)
100 g strúhaný
Na potretie:
1 ks




Postup

  1. 1

    Kvások pripravíme z droždia, mlieka a cukru. Necháme nakvasiť na teplom mieste cca 10 minút.

  2. 2

    Vzídený kvások vylejeme do Bakery mix, soli a oleja. Ručne alebo elektrickým hnetačom vypracujeme cesto a necháme ho 20 minút prikryté nakysnúť.

  3. 3

    Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 časti a každú časť vyvaľkáme. Natrieme plnkou, ktorú pripravíme zmiešaním všetkých surovín a zrolujeme. Nakrájame na menšie kúsky, poukladáme na papier na pečenie, potrieme vajcom a posypeme podľa chuti sezamom alebo rascou.

  4. 4

    Pečieme 20 - 25 minút pri 180 - 200 °C pokiaľ trojhranky nechytia zlatú farbu.

  5. 5

    Časť upečených trojhrankov môžeme po vychladnutí zamraziť a vybrať krátko pred podávaním. Chutia ako čerstvé :-)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia