Recepty, kde je pažitka
Špekačková nátierka
Tuto pomazánku mi poradila moja dobra kamarátka lebo moje deti nechceli jesť špekačky, že sú mastné....
Toast rybára z Algarve
Recept na nezvyčajnú kombináciu zdanlivo protichodný ingrediencií. Pre všetkých, ktorým lezú sardinky už hore krkom...
Hliva ustricová s cestovinami
Hlivu nakrajame na pruzky, podusime na oleji, pridame nakrajanu cerstvu zeleninu - rajciaky, cesnak,...
Tuniakový šalát s cestovinou
Vymyslela som si ho sama a máme ho veľmi radi.
Suroviny sú pre dve osoby....
Cestovinový šalát s kuracím mäsom
Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky, dochutíme a osmažíme na oleji, potom ich necháme vychladnúť....
Šťavnaté hovädzie špízy
Tak asi šťavnaťejšie špízy som asi nejedla. Tieto súúú... jednoducho vynikajúce, a keď sa...
Lahôdkové fašírky Royal
Tento recept som použila na výrobu fašírok pripravovaných vo veľkej kuchyni. Jedli ich nóbl hostia a...
Pomazánka MŇAM
Táto pomazánka patrí k našim obľubeným, pretože má svoju vynimočnú chuť. Pripravujeme ju svojim priateľom ako pochúťku,...
Zemiakový mozoček
Zemiaky olúpeme a pokrájame na menšie kocky. Na tuku speníme cibuľu, pridáme zemiaky, ochutíme...
Veľkonočný pletenec
Z múky, vajca, droždia, masla, mlieka, soli pripravíme kysnuté cesto. Necháme...
Nákyp zo šunky
Údenú šunku nadrobno pokrájame a spolu s nakrájanou cibuľou urestujeme na oleji.
Syrová nátierka s vajcom a mäsom
Údené mäso dáme do vriacej vody a uvaríme domäkka. Vajcia uvaríme natvrdo.
Zeleninové krokety
Mrkvu, petržlen, kaleráb a zeler očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Nakrájanú zeleninu osolíme...
Syrový srnčí chrbát
Bryndzu dobre rozšľaháme s tvarohom, prelisovaným plesňovým syrom, maslom a nátierkovým maslom.
Syrové gule s petržlenovou vňaťou
Maslo rozohrejeme spolu s roztlačeným syrom na slabom ohni. Pridáme papriku, nakoniec pažítku. Maslo...
Jarná bylinková nátierka
Nátierkové maslo vymiešame s rastlinným tukom, pridáme posekané vňate, posekanú pažítku, očistený a prelisovaný...
Jarná reďkovka na slanine
Slaninu pokrájame a popražíme aj s cibuľkou. Pridáme očistenú a pokrájanú reďkovku, podusíme ju a...
Grécke tzaziky
Všetky suroviny premiešame, necháme ich odstáť cez noc a podávame s kúskom chleba so šunkou.
Ananásový šalát s reďkovkou
Ananás očistíme a pokrájame na plátky, pridáme postrúhanú reďkovku. Premiešame a pridáme na jemno posekané...
Špargľový šalát
Olúpanú špargľu uvaríme v osolenej vode a po odkvapkaní nakrájame na malé kúsky.
Jarná polievka s krupicovými haluškami
Karfiol rozoberieme na ružičky. Kaleráb očistíme a pokrájame na kocky. Mrkvu očistíme, časť pokrájame...
Balotínka z prepelice na špargľovom rizote
Čerstvú špargľu možno zohnať už od konca apríla. Biela je obľúbená najmä v Belgicku a...
Kaleráb plnený hubami
Mladé kaleráby vydlabeme, aby steny zostali hrubé 0, 5 cm. Naplníme hubovou plnkou, skrojené...
Consommé s hubovými haluškami
Hovädzie mäso sparíme, opláchneme a vložíme do studenej vody spolu so špikovými kosťami. Kontrolujeme mäso...
Špagety s omáčkou zo šampiňónov
Špagety uvaríme v mierne osolenej vode a scedíme ich. Na malom množstve olivového oleja krátko orestujeme
nadrobno...
Miešaný šalát s miešanými hubami
Kombináciu húb pokrájame a na horúcom oleji opražíme, osolíme a necháme odkvapkať na kuchynskom papieri...
Pstruh s plnkou zo šampiňónov
Zeleninu a šampiňóny očistíme a najemno pokrájame. Na masle osmažíme do zlatista cibuľu, pridáme zeler,...
Zubáč s klobásovou plnkou
Zubáča zbavíme šupín a žiaber, vypitveme ho, dôkladne poumývame a vytrieme dosucha. Nožom urobíme...
Grilovaný pstruh s jogurtovou omáčkou
Pstruhy vypitveme a umyjeme. Ryby zvnútra aj po povrchu pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme....
Slepačia polievka Ujházy
Do veľkého hrnca dáme očistenú,
vypitvanú sliepku aj
s drobkami, ale bez pečene,
pridáme hovädzie mäso, ...
Cestoviny s orechovou omáčko
Mrkvu a cuketu nastrúhame
nahrubo a opražíme
spoločne s nasekanými orechmi na rozohriatom
masle.
Špekačková nátierka
Tuto pomazánku mi poradila moja dobra kamarátka lebo moje deti nechceli jesť špekačky, že sú mastné....
Toast rybára z Algarve
Recept na nezvyčajnú kombináciu zdanlivo protichodný ingrediencií. Pre všetkých, ktorým lezú sardinky už hore krkom...
Hliva ustricová s cestovinami
Hlivu nakrajame na pruzky, podusime na oleji, pridame nakrajanu cerstvu zeleninu - rajciaky, cesnak,...
Tuniakový šalát s cestovinou
Vymyslela som si ho sama a máme ho veľmi radi. Suroviny sú pre dve osoby....
Cestovinový šalát s kuracím mäsom
Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky, dochutíme a osmažíme na oleji, potom ich necháme vychladnúť....
Šťavnaté hovädzie špízy
Tak asi šťavnaťejšie špízy som asi nejedla. Tieto súúú... jednoducho vynikajúce, a keď sa...
Lahôdkové fašírky Royal
Tento recept som použila na výrobu fašírok pripravovaných vo veľkej kuchyni. Jedli ich nóbl hostia a...
Pomazánka MŇAM
Táto pomazánka patrí k našim obľubeným, pretože má svoju vynimočnú chuť. Pripravujeme ju svojim priateľom ako pochúťku,...
Zemiakový mozoček
Zemiaky olúpeme a pokrájame na menšie kocky. Na tuku speníme cibuľu, pridáme zemiaky, ochutíme...
Veľkonočný pletenec
Z múky, vajca, droždia, masla, mlieka, soli pripravíme kysnuté cesto. Necháme...
Nákyp zo šunky
Údenú šunku nadrobno pokrájame a spolu s nakrájanou cibuľou urestujeme na oleji.
Syrová nátierka s vajcom a mäsom
Údené mäso dáme do vriacej vody a uvaríme domäkka. Vajcia uvaríme natvrdo.
Zeleninové krokety
Mrkvu, petržlen, kaleráb a zeler očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Nakrájanú zeleninu osolíme...
Syrový srnčí chrbát
Bryndzu dobre rozšľaháme s tvarohom, prelisovaným plesňovým syrom, maslom a nátierkovým maslom.
Syrové gule s petržlenovou vňaťou
Maslo rozohrejeme spolu s roztlačeným syrom na slabom ohni. Pridáme papriku, nakoniec pažítku. Maslo...
Jarná bylinková nátierka
Nátierkové maslo vymiešame s rastlinným tukom, pridáme posekané vňate, posekanú pažítku, očistený a prelisovaný...
Jarná reďkovka na slanine
Slaninu pokrájame a popražíme aj s cibuľkou. Pridáme očistenú a pokrájanú reďkovku, podusíme ju a...
Grécke tzaziky
Všetky suroviny premiešame, necháme ich odstáť cez noc a podávame s kúskom chleba so šunkou.
Ananásový šalát s reďkovkou
Ananás očistíme a pokrájame na plátky, pridáme postrúhanú reďkovku. Premiešame a pridáme na jemno posekané...
Špargľový šalát
Olúpanú špargľu uvaríme v osolenej vode a po odkvapkaní nakrájame na malé kúsky.
Jarná polievka s krupicovými haluškami
Karfiol rozoberieme na ružičky. Kaleráb očistíme a pokrájame na kocky. Mrkvu očistíme, časť pokrájame...
Balotínka z prepelice na špargľovom rizote
Čerstvú špargľu možno zohnať už od konca apríla. Biela je obľúbená najmä v Belgicku a...
Kaleráb plnený hubami
Mladé kaleráby vydlabeme, aby steny zostali hrubé 0, 5 cm. Naplníme hubovou plnkou, skrojené...
Consommé s hubovými haluškami
Hovädzie mäso sparíme, opláchneme a vložíme do studenej vody spolu so špikovými kosťami. Kontrolujeme mäso...
Špagety s omáčkou zo šampiňónov
Špagety uvaríme v mierne osolenej vode a scedíme ich. Na malom množstve olivového oleja krátko orestujeme nadrobno...
Miešaný šalát s miešanými hubami
Kombináciu húb pokrájame a na horúcom oleji opražíme, osolíme a necháme odkvapkať na kuchynskom papieri...
Pstruh s plnkou zo šampiňónov
Zeleninu a šampiňóny očistíme a najemno pokrájame. Na masle osmažíme do zlatista cibuľu, pridáme zeler,...
Zubáč s klobásovou plnkou
Zubáča zbavíme šupín a žiaber, vypitveme ho, dôkladne poumývame a vytrieme dosucha. Nožom urobíme...
Grilovaný pstruh s jogurtovou omáčkou
Pstruhy vypitveme a umyjeme. Ryby zvnútra aj po povrchu pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme....
Slepačia polievka Ujházy
Do veľkého hrnca dáme očistenú, vypitvanú sliepku aj s drobkami, ale bez pečene, pridáme hovädzie mäso, ...
Cestoviny s orechovou omáčko
Mrkvu a cuketu nastrúhame nahrubo a opražíme spoločne s nasekanými orechmi na rozohriatom masle.