Pažitka

Energia 214 KJ
Kalórie 52,0 kcal2.6%
Sacharidy 8,10 g3.52%
Tuky 0,70 g1%
* pažitka - nutričné hodnoty pre 100g

Recepty, kde je pažitka

prazdny

Špekačková nátierka

Bravčové mäso

Tuto pomazánku mi poradila moja dobra kamarátka lebo moje deti nechceli jesť špekačky, že sú mastné....

prazdny

Morčacie závitky plnené jablkami a figami

Hlavné jedlá

Rada: Ako prílohu podať zemiakové pyré.

prazdny

Toast rybára z Algarve

Nátierky

Recept na nezvyčajnú kombináciu zdanlivo protichodný ingrediencií. Pre všetkých, ktorým lezú sardinky už hore krkom...

prazdny

Hliva ustricová s cestovinami

Cestoviny

Hlivu nakrajame na pruzky, podusime na oleji, pridame nakrajanu cerstvu zeleninu - rajciaky, cesnak,...

prazdny

Syrová roláda

Bravčové mäso

Recept vhodný na každú párty.

prazdny

Tuniakový šalát s cestovinou

Cestoviny

Vymyslela som si ho sama a máme ho veľmi radi. Suroviny sú pre dve osoby....

prazdny

Cestovinový šalát s kuracím mäsom

Kuracie mäso

Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky, dochutíme a osmažíme na oleji, potom ich necháme vychladnúť....

prazdny

Šťavnaté hovädzie špízy

Hovädzie mäso

Tak asi šťavnaťejšie špízy som asi nejedla. Tieto súúú... jednoducho vynikajúce, a keď sa...

prazdny

Cestoviny všetkých chutí

Nápoje

Velmi jednoduchý, zdravý, časovo nenáročný recept

prazdny

Lahôdkové fašírky Royal

Kuracie mäso

Tento recept som použila na výrobu fašírok pripravovaných vo veľkej kuchyni. Jedli ich nóbl hostia a...

prazdny

Pomazánka MŇAM

Bezmäsité jedlá

Táto pomazánka patrí k našim obľubeným, pretože má svoju vynimočnú chuť. Pripravujeme ju svojim priateľom ako pochúťku,...

prazdny

Zemiakový mozoček

Bezmäsité jedlá

Zemiaky olúpeme a pokrájame na menšie kocky. Na tuku speníme cibuľu, pridáme zemiaky, ochutíme...

prazdny

Veľkonočný pletenec

Bezmäsité jedlá

Z múky, vajca, droždia, masla, mlieka, soli pripravíme kysnuté cesto. Necháme...

prazdny

Plnené vajcia s pažítkou

Bezmäsité jedlá

Vrchné časti vajcových škrupiniek odklepneme.

prazdny

Nákyp zo šunky

Bravčové mäso

Údenú šunku nadrobno pokrájame a spolu s nakrájanou cibuľou urestujeme na oleji.

prazdny

Syrová nátierka s vajcom a mäsom

Nátierky

Údené mäso dáme do vriacej vody a uvaríme domäkka. Vajcia uvaríme natvrdo.

prazdny

Zeleninové krokety

Bezmäsité jedlá

Mrkvu, petržlen, kaleráb a zeler očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Nakrájanú zeleninu osolíme...

prazdny

Syrový srnčí chrbát

Bezmäsité jedlá

Bryndzu dobre rozšľaháme s tvarohom, prelisovaným plesňovým syrom, maslom a nátierkovým maslom.

prazdny

Syrové gule s petržlenovou vňaťou

Bezmäsité jedlá

Maslo rozohrejeme spolu s roztlačeným syrom na slabom ohni. Pridáme papriku, nakoniec pažítku. Maslo...

prazdny

Jarná bylinková nátierka

Nátierky

Nátierkové maslo vymiešame s rastlinným tukom, pridáme posekané vňate, posekanú pažítku, očistený a prelisovaný...

prazdny

Jarná reďkovka na slanine

Hlavné jedlá

Slaninu pokrájame a popražíme aj s cibuľkou. Pridáme očistenú a pokrájanú reďkovku, podusíme ju a...

prazdny

Grécke tzaziky

Nátierky

Všetky suroviny premiešame, necháme ich odstáť cez noc a podávame s kúskom chleba so šunkou.

prazdny

Ananásový šalát s reďkovkou

Šaláty

Ananás očistíme a pokrájame na plátky, pridáme postrúhanú reďkovku. Premiešame a pridáme na jemno posekané...

prazdny

Špargľový šalát

Šaláty

Olúpanú špargľu uvaríme v osolenej vode a po odkvapkaní nakrájame na malé kúsky.

prazdny

Jarná bylinková polievka

Polievky

Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku.

prazdny

Jarná polievka s krupicovými haluškami

Polievky

Karfiol rozoberieme na ružičky. Kaleráb očistíme a pokrájame na kocky. Mrkvu očistíme, časť pokrájame...

prazdny

Balotínka z prepelice na špargľovom rizote

Hlavné jedlá

Čerstvú špargľu možno zohnať už od konca apríla. Biela je obľúbená najmä v Belgicku a...

prazdny

Kaleráb plnený hubami

Bezmäsité jedlá

Mladé kaleráby vydlabeme, aby steny zostali hrubé 0, 5 cm. Naplníme hubovou plnkou, skrojené...

prazdny

Consommé s hubovými haluškami

Hovädzie mäso

Hovädzie mäso sparíme, opláchneme a vložíme do studenej vody spolu so špikovými kosťami. Kontrolujeme mäso...

prazdny

Špagety s omáčkou zo šampiňónov

Cestoviny

Špagety uvaríme v mierne osolenej vode a scedíme ich. Na malom množstve olivového oleja krátko orestujeme nadrobno...

prazdny

Miešaný šalát s miešanými hubami

Šaláty

Kombináciu húb pokrájame a na horúcom oleji opražíme, osolíme a necháme odkvapkať na kuchynskom papieri...

prazdny

Pstruh s plnkou zo šampiňónov

Hlavné jedlá

Zeleninu a šampiňóny očistíme a najemno pokrájame. Na masle osmažíme do zlatista cibuľu, pridáme zeler,...

prazdny

Zubáč s klobásovou plnkou

Hlavné jedlá

Zubáča zbavíme šupín a žiaber, vypitveme ho, dôkladne poumývame a vytrieme dosucha. Nožom urobíme...

prazdny

Grilovaný pstruh s jogurtovou omáčkou

Hlavné jedlá

Pstruhy vypitveme a umyjeme. Ryby zvnútra aj po povrchu pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme....

prazdny

Slepačia polievka Ujházy

Hovädzie mäso

Do veľkého hrnca dáme očistenú, vypitvanú sliepku aj s drobkami, ale bez pečene, pridáme hovädzie mäso, ...

prazdny

Cestoviny s orechovou omáčko

Cestoviny

Mrkvu a cuketu nastrúhame nahrubo a opražíme spoločne s nasekanými orechmi na rozohriatom masle.