Cestoviny a la Austria

japo - bez fotkyjapo, 24. júla 2010

Nemám iný vhodnejší názov pre toto jedlo ako je "a la Austria", a to preto, že som raz niečo podobné Zobraziť celý popisNemám iný vhodnejší názov pre toto jedlo ako je "a la Austria", a to preto, že som raz niečo podobné z rovnakých surovín jedla v Rakúsku. Jednoducho som si pozrela, čo som vlastne dostala na tanier, a doma to upravila podla seba. Keď spravím doma mojej rodine tieto cetoviny, majú až "hrče za ušami" :-) , tak im to chutí.

4-6
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
1 ks
1 ks
200 g
200 ml
100 ml




Postup

  1. 1

    Cestoviny uvaríme v slanej vode (podľa návodu). Červenú papriku očistíme, nakrájame na slížiky. Rovnako nakrájame aj šunku. Brokolicu očistíme, ružičky opláchneme a sparíme v mikrovlnke tak na 30 sec.

  2. 2

    Do vyššej panvice nalejeme trochu oleja, zohrejeme, pridáme slížiky červenej papriky a za mierneho miešania krátko osmažíme. Po chvíli, keď paprika trochu zmäkne a pustí šťavu, pridáme šunku, premiešame a znovu posmažíme. Ochutíme vegetou.

  3. 3

    Do zmesy pridáme sparenú brokolicu a uvarené cestoviny. Všetko spolu premiešame, pridáme smotanu na varenie a mlieko, necháme prevrieť. Dochutíme soľou. Servírujeme ozdobené nasekanou pažitkou.

Diskusia k receptu

sovka62
Od ráno rozmýšľam, čo s brokolicou a smotanou, ktoré mám od včera v chladničke. Mala som s tým isté plány, ktoré zmenila návšteva príbuzných. Takže už len dokúpim červenú papriku a vyskúšam tvoj recept. Ďakujem.
renate
Milujem cestoviny.....a keby som mala suroviny, tak si tvoj recept ihneď vyskúšam. Podľa tohto to musí byť veľmi chutné....určite si ich pripravím. Ďakujem :-))
evanaaa
A ďalšia nová členka, Japo, vítam ťa, budeš tu rada, len vydrž.
bozulka
Nielen @japo vítam /Sovka ďalšia tvoja krajanka/,ale aj @renate je tiež nová a šikovná ako som pozerala.@frezi čka a je to tvoja krajanka.Mám taký pocit,že ochvíľu bude na vareche celý PO.
bambitka
vitaj japo!konecne dalsia kuchticka z Trnavy,som rada:)))))))))))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia