Syrová roláda

avanka - bez fotkyavanka, 8. apríla 2010
Syrová roláda
Foto: avanka

túto roládu máme v našej rodine strašne radi a robíme ju vždy hlavne na Veľkú noc

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
100 g
150 g
100 g
40 g




Postup

  1. 1

    Syr vložíme do mikroténového vrecka a dáme variť na asi 20 minút, kým sa syr nerozpustí. Medzitým si pripravíme plnku vymiešaním všetkých surovín. Uvarený syr si vyklopíme na alobal, rýchlo rozvaľkáme, pokladieme plátkami šunky, potrieme plnkou a zvinieme.

  2. 2

    Odložíme do chladu aspoň na hodinu.

Diskusia k receptu

danap
Takuto roladu robim aj ja, len syr nevarim. Dam rozohriat ruru na pecenie, medzitym si nahrubo nastruham syr a rovnomerne rozlozim na peciacom papieri na plech , podla toho aku velku roladu chcem, dam do rury roztopit / par minut/, ked vidim, ze je syr roztopeny a zliaty v jeden celok - vyberiem, pockam kym vychladne, medzitym urobim plnku, natriem a pomocou papiera pekne stocim, zabalim a dam do chladu stuhnut ☺
hanina
Vďaka. Už som skúšala roládu z plátkového syra, bola fajn, ale nápad danap sa mi vidí lepší.
kuchticka
Pekna roladicka, ale poradim este nieco. Cedar takisto sa da rozohriat, rozvalkat a naplnit roznymi druhy na hrubo posekanymi orechmi. Ake mate po ruke - mandle, vlasske, lieskove, brazilske, makademiia atd.
Taketo dobroty sa dobre zajedaju ked je dobre vinko. Na zdravie!
kuchticka
Zabudla som dodat, ze tieto orechove syrove cesto nemusite stocit na roladu, iba spravit taky valcek a nakrajat na kolieska.
hannah22
fantázia , už len pri čítaní mi slinky tečú, dobrá inšpirácia s orieškami a čedarom, šikulky .... :))
nonna
Vyzerá veľmi lákavo, syry sú moji favoriti, len ja osobne by som vynechala šunku, aj preto, aby" nemarila" chuť syrov. Možno by som namiesto nej použila nejakú listovú zeleninu sparenú, napr. kelový list či červenú kapustu. Pridávam si do svojej kuchárky. Veľa kreatívnych inšpirácií!!!
helca103
táto roláda sa naplniť aj bryndzovou plnkou a pre farebnosť na natierku posypať sterilizovanú kápiu , hrášok, varené pokrájané vajíčko, čerstvú petržlenovú vňať či pažítku.....záleží od chuti a fantázie. Alebo trojfarebnú papriku pokrájanú na drobno........




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia