Pappardelle s lososom, kaviárom a krevetami fotorecept
Foto: sjuz
Ľahké cestoviny s vôňou mora... :)
príprava
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny:
-
2
Dáme variť cestoviny do mierne osolenej vody, varíme 5 minút od bodu varu. Kým sa cestoviny varia, na oleji speníme cibuľu a cesnak, všetko na jemno nakrájané.
-
3
Pridáme pokrájaného údeného lososa.
-
4
Za jemného miešania chvíľu prehrejeme, a prilejeme sladkú smotanu.
-
5
Pridáme kaviár, čerstvo namleté čierne korenie, a pol deci bieleho vína. Pomaly varíme, kým sa omáčka nestane krémová. Potom nastrúhame kôru z polovice citróna a šťavu z celého.
-
6
Vložíme krevety a ešte cca 5 - 7 minút slabo povaríme.
-
7
Uvarené cestoviny scedíme, a prelejeme hotovou omáčkou, opatrne premiešame. Podávame posypané vňaťou, pažítkou a kúskom citróna. Samozrejme, nesmie chýbať pohár bieleho suchého vína:)
Diskusia k receptu