Dlabanec

danila - fotkadanila, 2. augusta 2010

Tento recept robil kedysi herec Stano Dančiak.Hneď ma zaujal.Ja som ho trocha vylepšila a robím ho hlavne v lete na chate,keď nás je tam Zobraziť celý popisTento recept robil kedysi herec Stano Dančiak.Hneď ma zaujal.Ja som ho trocha vylepšila a robím ho hlavne v lete na chate,keď nás je tam viac a je to fakt dobrota.

4
porcie
30 minút
príprava
10-15 minút
na 180 °C

Suroviny

1  ks
3 krabičky
3 ks
45 dkg
3 ks
1 kelímok
3  strúčiky




Postup

  1. 1

    Z okrúhleho chleba odkrojíme vršok a striedku vydlabeme,vyberáme ju po väčších kúskoch(budeme ju potrebovať).Slaninu nakrájame na kocky a na troške oleja ju opražíme.Kocky slaniny vyberieme,odložíme bokom.Časťou výpeku potrieme vydlabaný chleba.Pripravíme si plnku:Zmiešame obidva druhy syra,pridáme na drobné kocky nakrájané farebné papriky,ja dávam červenú,zelenú,žltú - je to potom pekné,farebné.Pridáme mleté korenie podľa chuti,prelisovaný cesnak,pažítku,pridáme vypražené kocky slaniny a nakoniec kyslú smotanu.Soľ nedávam,syry sú dosť slané. Plnkou naplníme chleba.Na to priložíme odkrojený vršok chleba.Dáme na plech.Okolo chleba poukladáme ,, vydlabance".Vršok chleba aj vydlabance pokropíme druhou časťou výpeku.Dáme na 10-15 minút do rúry,pečieme do zlatista.Keď je dobrota upečená, odložíme vršok chleba a upečenými vydlabancami naberáme plnku.

  2. 2

    Toto množstvo surovín je na na chleba strednej veľkosti,množstvo si môžete upraviť.

Diskusia k receptu

ketty3811
tak toto mám rada(a hlavne moja sestra),ale u nás doma to nejak nemusia,tak si to plním do žemlí.je to tiež super.
evanaaa
pamätám sa na ten recept, keď ho Dančiak robil, aj som si ho po pamäti zapísala, len neviem , či dobre, takže teraz si ho môžem znova. Len som si myslela, že ten chlieb, aj zvonka, pred pečením potieral olejom. A boli to také menšie guľaté chlebíky, alebo žeby väčšie bosniaky ?
sjuz
aj ja si ho pamätám, vtedy som ho hneď urobila, je to výborné:)!
marija
Keď to piekol Dančiak- bol to veľký okrúhly chlieb, ale moja známa to tiež robí do malých žemličiek- je to vhodnejšie, ak to chystáte pre návštevu-tak má každý svoju.Je to sýtne a chutné jedlo.
bozulka
Ten bochník mal asi 20 cm v priemere a skutočne ho potieral z vnútra aj vonku celý aj pokrievku a ešte pokvapkal aj dlabance.Jednu dobu u nás dosť "frčal" hneď po vysielaní.Každá návšteva ho musela ochutnať a všetci tvrdili,že im veľmi chutí.Je pravda,že pre každého zvlášt urobiť jednu porciu je veľmi prácne,ale teraz bosniaky alebo mini chleby upiecť doma by nemal byť problém.
tinca
@marija to je výborný nápad do žemliičiek, keď človek na to dostane chuť,ukladám do KK




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia