Tento recept robil kedysi herec Stano Dančiak.Hneď ma zaujal.Ja som ho trocha vylepšila a robím ho hlavne v lete na chate,keď nás je tam Zobraziť celý popisTento recept robil kedysi herec Stano Dančiak.Hneď ma zaujal.Ja som ho trocha vylepšila a robím ho hlavne v lete na chate,keď nás je tam viac a je to fakt dobrota.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Z okrúhleho chleba odkrojíme vršok a striedku vydlabeme,vyberáme ju po väčších kúskoch(budeme ju potrebovať).Slaninu nakrájame na kocky a na troške oleja ju opražíme.Kocky slaniny vyberieme,odložíme bokom.Časťou výpeku potrieme vydlabaný chleba.Pripravíme si plnku:Zmiešame obidva druhy syra,pridáme na drobné kocky nakrájané farebné papriky,ja dávam červenú,zelenú,žltú - je to potom pekné,farebné.Pridáme mleté korenie podľa chuti,prelisovaný cesnak,pažítku,pridáme vypražené kocky slaniny a nakoniec kyslú smotanu.Soľ nedávam,syry sú dosť slané. Plnkou naplníme chleba.Na to priložíme odkrojený vršok chleba.Dáme na plech.Okolo chleba poukladáme ,, vydlabance".Vršok chleba aj vydlabance pokropíme druhou časťou výpeku.Dáme na 10-15 minút do rúry,pečieme do zlatista.Keď je dobrota upečená, odložíme vršok chleba a upečenými vydlabancami naberáme plnku.
- 2
Toto množstvo surovín je na na chleba strednej veľkosti,množstvo si môžete upraviť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu