Kuracie prsia s pórom - parný hrniec

martin315525963 - bez fotkymartin315525963, 5. februára 2010

Kuracie mäso potrieme rozmačkanými cesnakom, osolíme, okoreníme, jemne posypeme vegetou a potrieme olejom (necháme chvíľu uležať). ....

4
porcie
10 minút
príprava
40-50 minút
na 100 °C

Suroviny

2 ks
3 strúčiky
0,5 kg
0,5 kg
0,2 kg
0,2 kg
0,4 kg
1 ks
8 ks




Postup

  1. 1

    Kuracie mäso potrieme rozmačkanými cesnakom, osolíme, okoreníme, jemne posypeme vegetou a potrieme olejom (necháme chvíľu uležať).

  2. 2

    Do horného poschodia položíme plátky kuracieho mäsa, do spodného poschodia naukladáme zemiaky, na kolieska nakrájanú mrkvu, hrášok a kukuricu. V parnom hrnci varíme asi 20-30 min.

  3. 3

    Potom pridáme k zelenine časť póru a na mäso položíme plátky tvrdého syra. Varíme ešte asi 20 min (aby sa syr roztiekol). Miesto tvrdého syra sa môže dať napríklad aj Niva alebo Mozarella. Na tanieri dozdobíme zemiaky pažítkou a na mäso dáme surový pór.

Diskusia k receptu

sandratamer
Práve som dojedla kuracie prsia so zeleninou na pare. Asi sa ti to bude zdať trochu bez chuti, ale použila som len morskú soľ a vodu... Ale vyzerá to super! :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia