Zapečené kuracie prsia v syrovom župane fotorecept
Foto: zasterka
Skvelý tip na užasne šťavnaté a mäkkučké kuracie prsia! Raz mi ich takto pripravené ponúkla naša pani susedka na záhrade a hneď som si Zobraziť celý popisSkvelý tip na užasne šťavnaté a mäkkučké kuracie prsia! Raz mi ich takto pripravené ponúkla naša pani susedka na záhrade a hneď som si vypýtala recept, pretože ma nesmierne očarili... :-)))
porcií
príprava
na 190/175 °C
Postup
-
1
Mäso umyjeme, nakrájame na menšie rezne, ktorých okraje na 3 miestach narežeme, aby sa nám pri vysmážaní nevykrútili.
-
2
Takto pripravené rezne osolíme. Do pevnejšieho sáčku (používam sáčky do mraziaka)nasypeme strúhanku. Postupne do neho vkladáme rezne a zľahka do nich vklepeme strúhanku (na obidvoch stranách) .
-
3
Nastrúhame si tvrdý syr (používam eidam) a rozbijeme 8 vajec (na obrázku je len 7, jedno som dodatočne počas vysmážania pridala).
-
4
Vajíčka vyšľaháme a pridáme k nim nastrúhaný syr tak, aby vzniklo polotuhé cesto. Nemusíme použiť celý syr, trošku odoberieme a necháme na neskôr na posypanie.
-
5
Obalené rezne namáčame z oboch strán do syrového cestíčka a dáme do rozpáleného oleja vysmažiť.
-
6
Vysmažené ich naukladáme (po výške) do pekáča z varného skla (môžeme použiť aj klasický plechový alebo kameninový), posypeme zvyšným syrom a zalejeme 10% smotanou, v ktorej sme rozmiešali trošku soli a červenej sladkej mletej papriky.
-
7
Prikryjeme alobalom a pečieme 1hod. pri 190°C. Rezne počas pečenia už nepodlievame. Po hodine dáme alobal dole, znížime teplotu na 175°C a ešte 10min. zapečieme.
-
8
Ako prílohu som dala varené zemiaky s maslom a pažítkou.
Prave sa mi to uz dopeka v rure..mnamky :-P