Zámrvenka - chudobnica

sairaam - fotkasairaam, 20. apríla 2010

Takúto polievku som jedávala u starkej a ona jej aj vymyslela meno - chudobnica. Varievali ju chudobní ľudia. Ale ja ju varím stále a všetkým Zobraziť celý popisTakúto polievku som jedávala u starkej a ona jej aj vymyslela meno - chudobnica. Varievali ju chudobní ľudia. Ale ja ju varím stále a všetkým chutí, lebo je dietna.

4
porcie
10 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Očistené zemiaky pokrájame na drobné kocky a dáme variť do 2,5 - 3 litra vody. Osolíme.

  2. 2

    Z vajíčka a múky si v miske urobíme tvrdé cesto. Hneď ako zovrie voda so zemiakmi, mrvíme do nej cesto. Ako sa nám podarí namrviť, tak bude. Trošku okoreníme.

  3. 3

    Varíme 15 - 20 minút. Pridáme petržlenovú vňať nasekanú nadrobno, alebo pažítku. Ak chceme, rozpustíme v hotovej polievke trošku masla.

Diskusia k receptu

bambulka51
sairaam,výborná polievočka,urobím.Nájdi si moje recepty,tiež tam mám niektoré veľmi jednoduché.Ja mám tiež rada rýchle recepty.Tiež som sa dlho starala o bezvládneho manžela (bol na vozíčku)a mala som toho na seba naloženého dosť a asi preto od vtedy dávam prednosť rýchlejšiej príprave jedla.
zitar
Túto polievočku som začala robiť keď som sa vydala ( 31 rokov) a nevedela som vôbec, ale vôbec nič variť. Kúpila som si kuchársku knihu "Slovenská kuchárka" a tam bola táto polievočka pod názvom Slepé ryby. Neviem prečo. Varievam ju doteraz, je výborná.
sairaam
bambulka51, poraď mi ako sa dostanem k Tvojim receptom. Som na Vareche iba pár dní, takže sa tu neviem veľmi orientovať. Ďakujem.
redakcia
@siraam , zadaj "bambulka51 profil" do vyhľadávača hore vedľa loga Varecha. Zobrazia sa ti linky. Klikni na ten, kde budú zadané hľadané slová. Tu máš už výsledok, ale už budeš vedieť ako na to:
 varecha.pravda.sk/profil/bambulka51/...
Alebo jednoducho klikni na podčiarknutú linku pri jej komentári a máš to :-)
evusik
@sairaam aj moja mama robila mrvenicu, keď som bola malá dala mi do ruky kúsok cesta a ja som na čistý obrúsok štipkala kúsočky cesta, ktoré potom mama zavarila v polievke. Ja teraz robím tak, že cesto strúham na najväčšom strúhadle rovno do polievky. Naposledy som tak robila Májovkovú polievku so strúhaničkou - je aj na Vareche.
forneta
takéto staré recepty si ja cením.... dakujem... kk...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia