Olej olivový panenský extra

0

  • Šalát z baby špenátu

    Šalát z baby špenátu

    Nové zemiaky uvarte v šupke a nakrájajte na štvrtiny. Petržlen nasekajte na drobno a dajte do misky. Pridajte olivový olej, nastrúhanú kôru a šťavu z citróna, soľ, korenie a dobre premiešajte.

  • Citrusové caprese

    Citrusové caprese

    Pomaranč a grapefruit ošúpte a rozdeľte na mesiačiky. Poukladajte ich na tanier na striedačku do kruhu. Mozzarellu nakrájajte na plátky a poukladajte ich okolo citrusov. Osoľte, okoreňte a pokvapkajte olivovým olejom a citrónovou šťavou. Na záver ozdobte lístkami bazalky....

  • Letné cestoviny s mozzarellou, fazuľami a cherry paradajkami

    Letné cestoviny s mozzarellou, fazuľami a cherry paradajkami

    Uvarte cestoviny v osolenej vode, sceďte a nechajte ich vychladnúť. V ďalšom hrnci dajte variť fazuľky. Medzitým nakrájajte cherry rajčiny na polovičky, zmiešajte ich s olejom, soľou, oreganom a nakrájanou mozzarellou.

  • Šalát caprese s tuniakom

    Šalát caprese s tuniakom

    Umyté rajčiny nakrájajte na plátky. Mozzarellu tiež nakrájajte na širšie plátky. Na tanier naaranžujte rukolu s polníčkom, do stredu dajte tuniaka a okolo vyskladajte postupne rajčiny a mozzarellu.

  • Krevetový šalát s Mozzarellou Mini
  • Tatarák s avokádom, mozzarellou, mangom a citrusovou zálievkou

    Tatarák s avokádom, mozzarellou, mangom a citrusovou zálievkou

    Očistite mango a avokádo. Mango rozmixujte na jemno a avokádo nakrájajte na malé kocky (0, 5 cm).

  • Letný cestovinový šalát

    Letný cestovinový šalát

    V osolenej vode uvarte cestoviny, sceďte ich a nechajte vychladnúť.

  • Lahôdkové fašírky z tresky v zemiakoch (fotorecept)

    Lahôdkové fašírky z tresky v zemiakoch (fotorecept)

    K tejto pochúťke som sa dostal čírou náhodou, sledovaním putovania zvedavých gurmánov a kuchárov aj po krajinách Škandinávie. Žiaľ, vlastnou nepozornosťou som akosi minul konkrétnu krajinu, kde sa jeho „in natura“ príprava vykonala. Videl...

  • Ruské vajíčka po našom (fotorecept)

    Ruské vajíčka po našom (fotorecept)

    Dovolil som si poprosiť Vás o radu na zálievku ruských vajíčok a Vy ste ma vo „svrabe” nenechali. Bol by som „Pišta egojišta” ak by som Vám za odmenu, nepredstavil náš variant kompletnej prípravy tejto, aj...

  • Farebný šalát so sardinkami (videorecept)

    Farebný šalát so sardinkami (videorecept)

    Šalát so sardinkami, avokádom, cherry paradajkami, rukolou a reďkovkami vás prekvapí zmesou zaujímavých a perfektných chutí.

  • Sendvič s kuracím šalátom

    Sendvič s kuracím šalátom

    Umyte 3 zelerové stonky a nakrájajte ich na väčšie kusy. Nasekajte na hrubo 1 cibuľu a všetko vložte do panvice s trochou extra panenského olivového oleja, dvoma naberačkami vody, posekanou petržlenovou vňaťou, soľou a korením...

  • Baklažánové rolky

    Baklažánové rolky

    Baklažány očistite, nakrájajte na podlhovasté plátky a osmažte. V miske zmiešajte strúhanku s nastrúhaným parmezánom a hrsťou nasekanej bazalky. Osoľte a pridajte dostatok oleja, aby vzniklo pevné cestíčko.

  • Šalát z raja

    Šalát z raja

    Všetky suroviny dobre umyte a osušte, najmä rukolu. Avokáda pozdĺžne rozpoľte, kôstku odstráňte, potom ošúpte a nakrájajte na tenké plátky. Rovnako pracujte aj s mangami, postupujte opatrne, ich dužina na kôstke pevne...

  • Zeleno-biele cestoviny

    Zeleno-biele cestoviny

    Rukolu umyte a osušte. Dajte variť vodu na cestoviny a keď začne vrieť, pridajte trochu soli a cestoviny.

  • Omeleta s hubami a mozzarellou

    Omeleta s hubami a mozzarellou

    Sýte raňajky na víkend.

  • Šťavnaté tagliatelle s kuracím mäsom a farebnou zeleninou (fotorecept)

    Šťavnaté tagliatelle s kuracím mäsom a farebnou zeleninou (fotorecept)

    Fantastické a šťavnaté tagliatelle, ktoré si určite zamilujete. Príprava tohto jedla je veľmi jednoduchá a rýchla, je plná vitamínov, bielkovín a zdravých tukov...

  • Tofu fašírky so zeleninovým šalátom

    Tofu fašírky so zeleninovým šalátom

    Jednu cibuľu a cesnak najemno nakrájame a opečieme na panvici s trochou olivového oleja. Ovsené vločky zalejeme horúcou vodou a necháme napučať.

  • Sendviče z vajíčok s lososom

    Sendviče z vajíčok s lososom

    Milovníci sendvičov sa zamilujú do tohto skvelého občerstvenia ozdobeného zelenými listami a ružovým lososom v hlavnej úlohe.

  • Tatarák verzia z avokáda

    Tatarák verzia z avokáda

    Po pár originálnych výborných tatárskych biftekoch ma začala chytať závislosť, no už potrebujem zdravšiu ľahšiu verziu a je celkom vydarená.

  • Rybacia polievka

    Rybacia polievka

    Rybacia polievka z bežne dostupných rýb



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist