Recepty, kde je olej olivový extra panensky
Wrap s fazuľovým šalátom
Náš včerajší rýchly obed, aby sme stihli všetko ostatné, čo bolo treba stihnúť v rámci...
Krémová polievka z batatov s beluga šošovicou
Krémová polievka s kokosovým mliekom a čiernou šošovicou.
Pikantný cícerový „tataráčik“
Máte radi tatarák? A už ste skúšali aj bezmäsitý, napríklad cícerový? Rozhodne si ho urobte...
Gnocchi s hríbmi
Milovníci voňavých hríbov v kombinácii s gnocchami si prídu na svoje. Toto rýchle a chutné jedlo...
Karibská fazuľa
Toto je strašne dobrá vec, ktorá nemôže chýbať na žiadnej našej grilovačke. Obvykle
to podávame...
Zapekané hrušky s plesňovým syrom a kešu orieškami
Brusnice namočíme na
30 minút do červeného vína.
Výborné cestoviny so schwarzwaldskou šunkou a s mozzarellou
Ja som si pre seba tento recept nazvala "cestoviny z čierneho lesa", podľa použitej schwarzwaldskej šunky. Je to úžasná
kombinácia chutí......
Tekvicová nátierka so syrom feta
Z tekvice odstránime semienka, dužinu nakrájame a pečieme pri
180 °C 20–25 minút, necháme
vychladnúť.
Nátierka z opečenej zeleniny
Nátierka z farebných a zdravých ingrediencií, vhodná na rýchlu večeru.
Dusená zelenina so šampiňónmi
Milovníci húb majú neobmedzené možnosti na chutné recepty. Do zbierky si môžu pridať aj tento...
Krémové hubové risotto
Rizotá zbožňujem a preto ich doma varím pomerne často a na rôzne spôsoby. Práve hubové je...
Moje zapekané cestoviny
Podobných receptov je tu určite viac, ale možno ten môj Vám poslúži ako inšpirácia na dnešnú...
Indická nátierka
Rýchly recept, ktorý poteší milovníkov indického karí. Z tejto tradičnej orientálnej zmesi si pripravíte chutnú...
Silný zeleninový vývar „kotteri ramen“
Slovenskú gastronómiu si bez polievok nevieme ani
predstaviť. Zasýtia, zohrejú, osviežia, naštartujú
trávenie a telo dobijú vitamínmi....
Restovaná kuracia pečeň s listovým kelom Tuscano
Listový tuscano kale jemne pikantnou horkou chuťou pripomína radicchio (obidve zeleniny priaznivo pôsobia aj
na našu črevnú...
Údené kačacie prsia na šošovicovom šaláte
Kačacie prsia opracujeme, nasolíme, okoreníme, pridáme nasekaný tymian a opečieme z oboch strán...
Bezlepkové plnené štangle
Chutné sú aj samotné, prípadne môžete pripraviť cesnakový dresing alebo len kečup.
Cestoviny s pestom z červenej repy
Červenú repu (u nás sa jej hovorí jednoducho cvikľa), som si obľúbila až v posledných rokoch a postupne skúšam rôzne recepty, v ktorých červenú repu môžem využiť....
Tekvicová polievka s bezlepkovými hriankami
Viete, čo človeka dobre zahreje na sklonku chladného dňa? Chutná polievka!...
Paradajkové bruschetty
Chutné jedlo, na ktoré stačia dve základné ingrediencie. Bagety a paradajky....
Jednoduchý losos s hráškovým pyré a bylinkovým pestom
Rybky máme nás radi - tentoraz som zvolila lososa. Toto bola taká rýchlovka - nič...
Tekvicová paštéta s brioškou
Nátierka z pečenej maslovej tekvice s jednoduchým domácim pečivom.
Bezlepkové celozrnné bagety
Pripravíme kvások zo 100 ml vlažnej vody, cukru a droždia. Necháme 10 minút nakvasiť...
Krevetový kebab s mangovým čatní
Mangové čatní: Mango nakrájame na kocky. V panvičke speníme pokrájanú šalotku, pridáme mango, posypeme...

Wrap s fazuľovým šalátom
Náš včerajší rýchly obed, aby sme stihli všetko ostatné, čo bolo treba stihnúť v rámci...

Krémová polievka z batatov s beluga šošovicou
Krémová polievka s kokosovým mliekom a čiernou šošovicou.

Pikantný cícerový „tataráčik“
Máte radi tatarák? A už ste skúšali aj bezmäsitý, napríklad cícerový? Rozhodne si ho urobte...

Gnocchi s hríbmi
Milovníci voňavých hríbov v kombinácii s gnocchami si prídu na svoje. Toto rýchle a chutné jedlo...

Karibská fazuľa
Toto je strašne dobrá vec, ktorá nemôže chýbať na žiadnej našej grilovačke. Obvykle to podávame...

Zapekané hrušky s plesňovým syrom a kešu orieškami
Brusnice namočíme na 30 minút do červeného vína.

Výborné cestoviny so schwarzwaldskou šunkou a s mozzarellou
Ja som si pre seba tento recept nazvala "cestoviny z čierneho lesa", podľa použitej schwarzwaldskej šunky. Je to úžasná kombinácia chutí......

Tekvicová nátierka so syrom feta
Z tekvice odstránime semienka, dužinu nakrájame a pečieme pri 180 °C 20–25 minút, necháme vychladnúť.

Nátierka z opečenej zeleniny
Nátierka z farebných a zdravých ingrediencií, vhodná na rýchlu večeru.

Dusená zelenina so šampiňónmi
Milovníci húb majú neobmedzené možnosti na chutné recepty. Do zbierky si môžu pridať aj tento...

Krémové hubové risotto
Rizotá zbožňujem a preto ich doma varím pomerne často a na rôzne spôsoby. Práve hubové je...

Moje zapekané cestoviny
Podobných receptov je tu určite viac, ale možno ten môj Vám poslúži ako inšpirácia na dnešnú...

Indická nátierka
Rýchly recept, ktorý poteší milovníkov indického karí. Z tejto tradičnej orientálnej zmesi si pripravíte chutnú...

Silný zeleninový vývar „kotteri ramen“
Slovenskú gastronómiu si bez polievok nevieme ani predstaviť. Zasýtia, zohrejú, osviežia, naštartujú trávenie a telo dobijú vitamínmi....

Restovaná kuracia pečeň s listovým kelom Tuscano
Listový tuscano kale jemne pikantnou horkou chuťou pripomína radicchio (obidve zeleniny priaznivo pôsobia aj na našu črevnú...

Údené kačacie prsia na šošovicovom šaláte
Kačacie prsia opracujeme, nasolíme, okoreníme, pridáme nasekaný tymian a opečieme z oboch strán...

Bezlepkové plnené štangle
Chutné sú aj samotné, prípadne môžete pripraviť cesnakový dresing alebo len kečup.

Cestoviny s pestom z červenej repy
Červenú repu (u nás sa jej hovorí jednoducho cvikľa), som si obľúbila až v posledných rokoch a postupne skúšam rôzne recepty, v ktorých červenú repu môžem využiť....

Tekvicová polievka s bezlepkovými hriankami
Viete, čo človeka dobre zahreje na sklonku chladného dňa? Chutná polievka!...

Paradajkové bruschetty
Chutné jedlo, na ktoré stačia dve základné ingrediencie. Bagety a paradajky....

Jednoduchý losos s hráškovým pyré a bylinkovým pestom
Rybky máme nás radi - tentoraz som zvolila lososa. Toto bola taká rýchlovka - nič...

Tekvicová paštéta s brioškou
Nátierka z pečenej maslovej tekvice s jednoduchým domácim pečivom.

Bezlepkové celozrnné bagety
Pripravíme kvások zo 100 ml vlažnej vody, cukru a droždia. Necháme 10 minút nakvasiť...

Krevetový kebab s mangovým čatní
Mangové čatní: Mango nakrájame na kocky. V panvičke speníme pokrájanú šalotku, pridáme mango, posypeme...