Jogurt biely

Jogurt biely ako ingrediencia v receptoch:

  • Recept bez obrázku

    Mošonská zelotekvica

    Tekvicu, zemiaky očistíme a pokrájame na plátky, pokvapkáme olejom, osolíme a premiešame. Mrazenú zeleninovú zmes a pokrájanú zelenú papriku chvíľu podusíme spolu s cibuľou. Pekáč potrieme olejom, rozložíme cibuľu, tekvicu, zemiaky, zeleninovú...

  • Recept bez obrázku

    Brokolicový šalát

    Zdravý a chutný, moja rodina ho zbožňuje. Pred rokmi, keď sa ešte len objavila brokolica prvýkrát u nás na trhu mi základ tohto šalátu dala kolegyňa. Ja som ho rokmi modifikovala až do dnešnej podoby....

  • Tvarohový koláč s čučoriedkami

    Tvarohový koláč s čučoriedkami

    Piškótové cesto si pripravíme zmiešaním 4 vajec, 120 g cukru, polohrubej múky a oleja, pečieme v rúre cca 30 minút. Vychladnutý koláč potrieme džemom. Jogurt zmiešame s tvarohom, cukrom, vyšľahanou šľahačkou s...

  • Recept bez obrázku

    Kačica na čínsky spôsob

    Kúsky kačice naložíme do zmesi korenín rozmiešaných v jogurte a marinujeme 1–2 hodiny. Na oleji osmažíme jemne nakrájanú cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, klinčeky, kardamóm a škoricu.

  • Recept bez obrázku

    Morčacie mäso na karí s patizónmi

    Mäso pokrájame na tenké rezance, opražíme v rozohriatom oleji, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, pridáme nadrobno posekanú očistenú cibuľu a speníme. Patizóny očistíme, zbavíme jadrovníkov a pokrájame na malé kocky. Primiešame k mäsu, ...

  • Indické hovädzie Garam Masala

    Indické hovädzie Garam Masala

    Garam Masala je zmes indického korenia, ktoré sa používa do rôznych jedál. Ja som metódou pokusov a omylov a postupným vylepšovaním prišiel na túto verziu prípravy hovädzieho v extrémne aromatickej omáčke.

  • Recept bez obrázku

    Bravčová pečienka v jogurtovej omáčke

    Nevšedné kombinácie zdanlivo sa nehodiacich surovín urobia na tanieri prekvapujúcu explóziu chutí. Takto poeticky som si dovolil uviesť nasledujúci recept. Mám ho vyskúšaný. Chutí, že mňam.

  • Crepes so slivkami a jogurtom

    Crepes so slivkami a jogurtom

    Prvé jedlo dňa je tým najdôležitejším. V južnej Európe sú raňajky zväčša skromnejšie a menej výdatné, zatiaľ čo v chladnejších krajinách severnej a strednej Európy sú tradične väčšie, pestrejšie a obsahujú viac teplých jedál.

  • Zdravé raňajky

    Zdravé raňajky

    Prvé jedlo dňa je tým najdôležitejším. V južnej Európe sú raňajky zväčša skromnejšie a menej výdatné, zatiaľ čo v chladnejších krajinách severnej a strednej Európy sú tradične väčšie, pestrejšie a obsahujú viac teplých jedál.

  • Recept bez obrázku

    Bezlepkové rezne v jogurte

    Najprv si pripravíme jogurtovú marinádu. V jogurte rozmiešame dve celé vajcia, pridáme soľ, korenie a prelisovaný cesnak. Kuracie prsia naklepeme a uložíme do marinády. Odložíme do chladničky na 24 hodín.

  • Recept bez obrázku

    Zemiakové dolky

    Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme, vychladnuté postrúhame a spolu s múkou dáme do misy. Z droždia, mlieka a cukru pripravíme kvások, pridáme ho k múke a vypracujeme mäkké cesto.

  • Recept bez obrázku

    Cviklový šalát

    Zemiaky uvarené v šupke pretlačíme cez sitko, pridáme nakrájanú vychladnutú uvarenú cviklu, ošúpané a nakrájané jablká.

  • Tvarohovo– lososová nátierka

    Tvarohovo– lososová nátierka

    Údeného lososa nakrájame na rezančeky, pridáme tvaroh, smotanu, biely jogurt, nasekanú pažítku, petržlenovú vňať, soľ, mleté biele korenie, postrúhaný cesnak a šťavu z citróna.

  • Recept bez obrázku

    Karotkovo– zázvorová polievka

    V hrnci rozohrejeme maslo, pridáme pokrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak a 3 – 4 minúty smažíme. Potom pridáme karotku a krátko opražíme. Pridáme zázvor, vývar a citrónovú kôru. Uvedieme do varu, znížime teplotu a prikryjeme....

  • Čučoriedková torta

    Čučoriedková torta

    Na prípravu cesta zmiešame cukor a múku. Pridáme žĺtky a ručne zamiešame. Z bielkov vyšľaháme sneh, ktorý opatrne primiešame k zmesi. Cesto nalejeme do tukom vymastenej a múkou vysypanej formy a dáme piecť do predhriatej...

  • Recept bez obrázku

    Kaleráb plnený hubami

    Mladé kaleráby vydlabeme, aby steny zostali hrubé 0, 5 cm. Naplníme hubovou plnkou, skrojené vršky potrieme bielkom, priložíme na kaleráb a previažeme niťou. Pokrájanú cibuľu speníme na masti, poukladáme na ňu naplnené kaleráby,...

  • Recept bez obrázku

    Hubovo–zeleninový šalát

    Scedené huby premyjeme, pridáme kukuricu, hrášok, nadrobno nakrájanú cibuľu, osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme v chlade odležať.

  • Recept bez obrázku

    Losos na šampiňónoch

    Filety pokropíme citrónom, ľahko potrieme rastlinným maslom, osolíme a okoreníme. Na 10 minút ich zaparíme. Medzitým si pokrájame šampiňóny na plátky, pridáme k filetám spolu so zeleninou a chvíľu podusíme.

  • Recept bez obrázku

    Cestoviny „šakalí dych“

    Cestoviny uvaríme podľa návodu.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist