Citrónový tvarožník
Príjemné veľkonočné sviatky prajem.
50 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
| Krehké hrnčekové cesto: | |
| 1,5 hrnčeka |
|
| štipka |
|
| 1/2 bal. |
|
| 1 hrnček |
|
| 1,5 ČL |
|
| 1 ks |
|
| 1 PL (14-16 %) |
|
| 100 ml |
|
| z 1/2 - 1 citróna |
|
| Náplň tvarohová: | |
| 1 kg |
|
| 3 ks |
|
| 1 bal. (Dr.Oetker) |
|
| 1 - 2 bal. |
|
| z 1 citróna |
|
| 1 KL nastrúhaná |
|
| 4/5 hrnčeka |
|
| štipka |
|
| 150 ml |
|
Postup
-
1
Krehké cesto: Zo všetkých uvedených surovín vareškou vymiešam cesto a dokončím rukami. Na hlboký plech 20x30x6 cm vystlaný papierom na pečenie natlačím rukami 2/3 cesta.
- 2
Na cesto po častiach naložím a rozotriem tvarohovú plnku. Plnku som vyšľahala z uvedených surovín. Sladkosť – kyslosť si môžete upraviť podľa vlastnej chuti. Navrch plnky rozložím kúsky zostávajúceho krehkého cesta.
- 3
Vo vyhriatej rúre na 170 stupňov pečiem 50 minút až do suchej drevenej špajle. Upečený nechávam pomaly vychladnúť v rúre pri poootvorených dvierkach.
Tiež tvarohový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Ďakujem, nevšimla som si, a to som ten recept čítala 2x. Prajem Ti peknú Veľkú noc 😊