Piškótový koláč s lahodným krémom a ovocím
Foto: tom244
Zdravím :) Chcem sa podeliť o jednoduchý koláč, ktorý zvládne každý (piškótové cesto mám od @veronika353). Ja som dal broskyne z konzervy, ktoré Zobraziť celý popisZdravím :) Chcem sa podeliť o jednoduchý koláč, ktorý zvládne každý (piškótové cesto mám od @veronika353). Ja som dal broskyne z konzervy, ktoré zostali z hlavného jedla, keď sme robili zapekané kuracie rolky plnené syrom šunkou a broskyňou:) Ale určite sa dá použiť rôzne ovocie.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
4 PL vlažná |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
1 ČL |
|
Krém: | |
500 g |
|
250 g |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
3 PL |
|
1 PL |
|
Okrem toho: | |
(z konzervy alebo zavárané) |
|
(na potretie piškóty) |
|
Postup
-
1
Všetky prísady na cesto zmiešame dokopy, vymixujeme mixérom a dáme na plech (ja som mal menší 25x25 cm). A dáme piecť cca na 7-maximálne 8 minút, ja som mal rúru nastavenú na 170 °C, treba sledovať podľa svojej rúry a skúšať špajdľou.
-
2
Po upečení necháme piškótu vychladnúť.
- 3
Krém: Zmiešame dokopy jogurt, mascarpone, šťavu z citróna, tekutinu z ovocnej konzervy alebo zaváraniny (asi 2-3 lyžice), kryštálový cukor a vanilkový cukor.
- 4
Krém dáme na hodinu vychladnúť do chladničky a počas toho si nakrájame ovocie a piškótu natrieme džemom (použil som marhuľový).
- 5
Následne dáme vychladený krém na piškótu a ozdobíme ovocím:) a zase naspäť do chladničky aj na 2 hodiny. Priznám sa, že na druhý deň bol ešte lepší ako v deň kedy som ho robil.
Tiež zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Ďakujem za nápad:) skúsim