Bryndza

Bryndza ako ingrediencia v receptoch:

  • Recept bez obrázku

    Syrová roláda s brusnicami

    Tvrdý syr pokrájame na tenké plátky. Rozložíme ich na fóliu tak, aby sa jednotlivé kúsky prekrývali.

  • Recept bez obrázku

    Syrový srnčí chrbát

    Bryndzu dobre rozšľaháme s tvarohom, prelisovaným plesňovým syrom, maslom a nátierkovým maslom.

  • Pirohy s bryndzou, údeným mäsom a viedenskou cibuľkou

    Pirohy s bryndzou, údeným mäsom a viedenskou cibuľkou

    Bryndza je dnes čoraz vzácnejšia. Obsahuje sto- až tisíckrát viac užitočných organizmov ako živé jogurty. Tento recept z nej pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave.

  • Mousse z bryndze so studenou polievkou z kefíru, uhoriek a žeruchy

    Mousse z bryndze so studenou polievkou z kefíru, uhoriek a žeruchy

    Bryndza je dnes čoraz vzácnejšia. Obsahuje sto- až tisíckrát viac užitočných organizmov ako živé jogurty. Tento recept z nej pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave....

  • Pečené kuracie prsia plnené bryndzou s rukolou

    Pečené kuracie prsia plnené bryndzou s rukolou

    Bryndza je dnes čoraz vzácnejšia. Obsahuje sto- až tisíckrát viac užitočných organizmov ako živé jogurty. Tento recept z nej pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave.

  • Recept bez obrázku

    Zemiakovo– bryndzová polievka so syrom

    Do mierne osolenej vriacej vody dáme variť zemiaky a sušenú alebo čerstvú petržlenovú vňať a nakoniec za hrsť mrveničky. Medzitým si v malom hrnčeku rozpustíme bryndzu v horúcej vode, do ktorej vmiešame kl mletej červenej papriky.

  • Bryndzová polievka so zemiakmi

    Bryndzová polievka so zemiakmi

    Nakrájané zemiaky zalejeme vodou a varíme do polomäkka, pridáme soľ, vegetu, mlieko.

  • Recept bez obrázku

    Jarná bryndzová nátierka

    Z bryndze, nadrobno nasekanej mladej cibuľky s vňaťou a z rastlinného masla vymiešame hladkú zmes, do ktorej vmiešame soľ, rascu a červenú papriku.

  • Recept bez obrázku

    Banica

    Špenát necháme rozmraziť a vytlačíme z neho vodu, bryndzu alebo syr zmiešame s vajíčkom.

  • Recept bez obrázku

    Salašské bryndzové pirohy

    Z múky, soli, vajec a vody vypracujeme tuhšie cesto. Cesto rozdelíme na rovnaké bochníky.

  • Recept bez obrázku

    Bryndzová polievka

    Bryndzu, maslo, mletú červenú papriku a mlieko premiešame a zalejeme vodou z uvarených zemiakov. Chvíľu spolu povaríme.

  • Šmirkas s plátkami oravskej slaninky

    Šmirkas s plátkami oravskej slaninky

    Bryndzu vymiešame s paprikou, pridáme korenie, rascu a soľ.

  • Recept bez obrázku

    Bryndzové pagáčiky

    Z múky, bryndze, soli, tuku a vajca urobíme cesto, do ktorého dáme aj prášok do pečiva.

  • Recept bez obrázku

    Bryndzové rožky

    Do mlieka vložíme droždie a vymiešame ho vidličkou. Prilejeme olej. Zmiešame s preosiatou múkou a soľou.

  • Recept bez obrázku

    Lacné keksy z bryndze

    V preosiatej múke rozmiešame soľ, pridáme maslo, bryndzu, vajce, smotanu alebo mlieko a zamiešame.

  • Recept bez obrázku

    Zapekané palacinky s bryndzou

    Bežným spôsobom upečieme 12 palaciniek a naplníme ich bryndzovou náplňou.

  • Recept bez obrázku

    Kysnutý koláč z bryndze

    Do teplej múky pridáme soľ, vykysnutý kvások, žĺtok a teplé mlieko. Cesto dobre vypracujeme a necháme na teplom mieste vykysnúť.

  • Recept bez obrázku

    Pikantná bryndza

    Bryndzu vymiešame so zmäknutým maslom, postupne pridáme sardelovú pastu, mlieko, horčicu, mletú papriku a soľ.

  • Recept bez obrázku

    Bryndzová nátierka

    Všetky suroviny spolu dobre vymiešame a natierame na čerstvý chlieb alebo pečivo

  • Recept bez obrázku

    Šmirkas

    Maslo vymiešame, pridáme bryndzu, nakrájanú cibuľu, červenú papriku a zmiešame.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist