Foto: bogar
prečo nevylepšiť halušky s bryndzou :) :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
pripravila som si suroviny , aj keď pár ich tam chýba :) ....................
-
2
zemiaky som si nakrájala na drobno , do mixéra a rozmixovala na úplnú kašu :) ku koncu som pridala aj špenát a tak tiež ho premixovala......
-
3
zemiaková kaša................
-
4
a tu už aj so špenátom ........... krásna farba :)
-
5
kým sa mixovalo , nakrájala som si najemno slaninku a cibuľu so šalotkou ......
-
6
do kaše som pridala vajíčka, koreniny , kvapku mlieka a oleja, prelisovaný cesnak a na záver hladkú múku :)
-
7
všetko som vymiešala do tuhšieho cesta ......
-
8
do hrnca som dala vodu ktorú som dosť osolila a olivový olej a nechala som ju prejsť varom..... do vriacej vody som robila halušky s haluškárom :)keď vyplávali na povrch zliala som vodu a nechala cez sito odkvapkať ......
-
9
kým sa varili halušky tak zároveň som dala pražiť slaninku a cibuľu na rozpustené maslo s kvapkou olivového oleja ......
-
10
kým cibuľa so slaninou chytali farbu v miske som si vymiešala bryndzu s kyslou smotanou a kvapkou mlieka :)
-
11
zmiešame všetko dokopy dosolíme a prajem dobrú chuť :)
, no dcérka má najradšej s Bambinom