Foto: dorisa
Mám veľa bryndze , nie hocijakej, takú od súkromníka, ovčiu. Niečo sme zjedli, niečo som odložila a dnes som upiekla slaný bryndzový koláč. Koláčik Zobraziť celý popisMám veľa bryndze , nie hocijakej, takú od súkromníka, ovčiu. Niečo sme zjedli, niečo som odložila a dnes som upiekla slaný bryndzový koláč. Koláčik je z prílohy Pravdy z r. 2008- 50 maškŕt k pivu a vínu. My doma nepijeme , tak aj k mlieku a zelenine.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
300 g |
|
1 PL |
|
1/2 KL |
|
1 ks |
|
80 g na pečenie |
|
Kvások: | |
1/2 balíčka |
|
150 ml |
|
1 štipka |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
Plnka: | |
150-250 g |
|
1 ks |
|
80 g |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Z mlieka, cukru, soli, muky a droždia urobíme kvások.
-
3
Všetky suroviny dáme do domácej pekárne zn. Moulinex a na programe č.1 a necháme miesiť a potom aj následne kysnúť. (múku treba preosiať, tuk rozpustiť)
-
4
Kým sa v pekárničke robí cesto, pripravíme si plnku: Bryndzu vymiešame s maslom, pridáme štipku soli( ak treba), vajíčko a premiešame.
-
5
Keď cesto vykysne, preložíme ho na dosku.
-
6
Potom ho na pomúčenej doske vyvaľkáme na veľkosť plechu.
-
7
Prenesieme ho na plech, rozmery 25x35 cm, ktorý sme pokryli papierom na pečenie.
- 8
Rúru dáme vyhriať na 180 stupňov a počas nahrievania, ešte necháme cesto na plechu podkysnúť. Pohárikom vyznačíme jamky, do ktorých budeme klásť bryndzovú zmes.
- 9
Do cesta malou lyžičkou kladieme bryndzovú plnku do jamiek, ktoré sme vytvorili. Do každej jamky sa dá plnka.
- 10
Bryndzový koláč pečieme asi 25 minút do zlatista.
- 11
Po upečení ho natrieme mliekom.....
- 12
...krájame tak, že každá porcia má jednu kôpku bryndzovej plnky.
- 13
Podávame s mliekom, kyslým mliekom, cmarom atď....alebo so zeleninou. Dobrú chuť k hebučkým koláčom.
- 8
vydaril sa ti krásne
@palokuchki odkial vezmes bryndzu?