Bryndzové halušky so slaninkou a cibuľkou

izabella929 - fotkaizabella929, 26. novembra 2011

tento recept patrí medzi moje obľúbené jedlo.Veru , chutí nám všetkým, buď samostatne, alebo s kyslým mliekom, zakysankou, alebo len tak s mliekom.

2
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
150 g
150 g
1 lyžička
250 g
100 g
50 g




Postup

  1. 1

    Zemiaky si ošúpem, na strúhadle nastrúham, pridám soľ,polohrubú múku, hladkú múku a vypracujem polotuhé cesto.Nechám si v hrnci zovrieť vodu.Pokial sa voda zovrie, pokrájam si slaninu na malé kocky a nechám v malej rajničke pomaly opražiť.Keď voda vrie, cez haluškárku nahádžem do vody cesto.Keď halušky vyjdu na vrch, povyberám do misky,posypem bryndzou a polejem masťou z upečenej slaninky.Samotnou slaninkou ozdobím halušky.Robím aj inú formu, tá je vynikjúca, namiesto slaninky polejem halušky upraženou cibuľkou.Zdá sa mi, že takto sú halušky chutnejšie..tieto som robila kombinované aj slaninka aj cibuľka..

Diskusia k receptu

marienka44
@Izabella929 ja cesto robim rovnako, ale podla rady kuchara v telke zlievam vodu, ktoru pustia zemiaky po nastruhani. Potom netreba pridat tolko muky a halusky su chutnejsie. Vyskusaj !Ja halusky hadzem do vriacej vody z dienka /drevena dosticka/, nemam haluskaren. Tak to robila moja mama. :-)
betty21
Aj ja niekedy namiesto slaniny dávam cibuľku, je to vynikajúce. Pekne naaranžované :)))
tatranka
Dobrá Slovenská klasika.Ja robím len zo slaninkou,cibuľku nepridávam.
babina28
máš ich pekne nafotené,pre mladé gazdinky výborne,vyzerajú chutne
marijanka712
aj u nás halušky majú prim ešte som nejedla s cibulkov , len so slaninkou, ja tiež ceto robím detto , ale hádžem z dienka ako @marienka44 ja si myslím, že ináč by mi ani nechutili ale smotanu rozrábam trocha so smotanou od kedy nedostať tu našu starú bryndzu ,niekedy sa mi podarí kúpiť priamo od baču bryndzu a tým haluškam sa oniká také sú fantastické ......
vierik
Robím tak isto,aj cibuľku aj slaninku dávam,je to Mňamka .-)
evanaaa
Hádzať halušky z dienka to potrebuje rýchlu ruku a zvyk, kým by som ja hodila poslednú halušku, tie prvé by sa už rozvarili, každá by mala inú tvrdosť, takže len z haluškárni ( mám tri druhy).
izabella929
Dievčatká, díky vám všetkým, nevedela som, že tu má m komentáriky, bola by som už odpísala skôr.Ale ved iba v nedeľu som začala tu dávať recepty, takže aj tak mám úspech...bude toho ešte viac, len nestíham.-))
)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia