Foto: izabella929
tento recept patrí medzi moje obľúbené jedlo.Veru , chutí nám všetkým, buď samostatne, alebo s kyslým mliekom, zakysankou, alebo len tak s mliekom.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky si ošúpem, na strúhadle nastrúham, pridám soľ,polohrubú múku, hladkú múku a vypracujem polotuhé cesto.Nechám si v hrnci zovrieť vodu.Pokial sa voda zovrie, pokrájam si slaninu na malé kocky a nechám v malej rajničke pomaly opražiť.Keď voda vrie, cez haluškárku nahádžem do vody cesto.Keď halušky vyjdu na vrch, povyberám do misky,posypem bryndzou a polejem masťou z upečenej slaninky.Samotnou slaninkou ozdobím halušky.Robím aj inú formu, tá je vynikjúca, namiesto slaninky polejem halušky upraženou cibuľkou.Zdá sa mi, že takto sú halušky chutnejšie..tieto som robila kombinované aj slaninka aj cibuľka..
)