Plnené pečené zemiaky

4xixa - bez fotky4xixa, 6. januára 2012
Plnené pečené zemiaky
Foto: 4xixa

Osobne zemiaky zbožňujem, opekané, fučku s kopou masla ale moje obľúbené sú tie z pahreby s maslom soľou a kyslým mliekom. V byte mi Zobraziť celý popisOsobne zemiaky zbožňujem, opekané, fučku s kopou masla ale moje obľúbené sú tie z pahreby s maslom soľou a kyslým mliekom. V byte mi ale musí stačiť aj úprava v rúre. :) Dnes som niekde našla zemiaky s bryndzovou plnkou a keďže som sa potrebovala zbaviť aj nejakého mäsa z mraziaku a kopy krumpľov tak vznikla táto mňamka.

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

10 - 12 ks
500 g
100 g
4 ks




Postup

  1. 1

    Zemiaky v šupke dôkladne poumývame a dáme variť do polomäkka. Je samozrejme treba väčšie zemiaky aby sa nám dali potom ľahko plniť a aby toho bolo viac :)

  2. 2

    Kým sa krumple varia pripravíme náplň. Ja som použila nejaké mleté kuracie mäso,ktoré som kúpila omylom a netušila som, čo z neho stvorím. Ak použijete iné mäso je potrebné prispôsobiť dobu varenia zemiakov, mletá kuracina nepotrebuje viac ako pol hodiny v rúre na max teplote (pri inom type mäsa bude možno zhodnejšie nechať zemiaky viac surové aby sa nehoreli) Tak mäso, bryndzu, koreniny a pretlačený alebo nasekaný cesnak zmiešame a náplň je hotová. (Ja som pridala ešte trochu syra a kúsky aromatickej salámy čo zostala v chladničke) Bryndze som použila len 10 dkg lebo pre niektorých členov rodiny je príliš aromatická ale môžete jej použiť aj oveľa viac, potom však nezabudnite šetriť soľou.

  3. 3

    Polo-uvarené zemiaky scedíme a ochladíme (vodou alebo voľne) na znesiteľnú teplotu. Prekrojíme, a nožom alebo lyžicou vydlabeme jamku, ktorú naplníme plnou lyžicou mäsovej náplne. Ja som vykrajovala stred zemiaku nožom a vykrojenú časť som po naplnení zapichovala do plnky. Ak použijete viac bryndze myslite na to že bude tekutá a robte jamky hlbšie. Plnené zemiaky poukladáme na plech a približne pol hodinu necháme piecť na maxime. Čo sa týka porcií tak moje 4 plnené zemiaky bohate stačili pre jedného. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

marcy
toto môžem vždy .....krásne chutná úvodná fotka,slintám :o)
izabella929
túto mňamku aj my ľúbime, zemiaky v každom prevedení.-)) s uhorkou, alebo cukinovou čalamádou...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia