Foto: 4xixa
Osobne zemiaky zbožňujem, opekané, fučku s kopou masla ale moje obľúbené sú tie z pahreby s maslom soľou a kyslým mliekom. V byte mi Zobraziť celý popisOsobne zemiaky zbožňujem, opekané, fučku s kopou masla ale moje obľúbené sú tie z pahreby s maslom soľou a kyslým mliekom. V byte mi ale musí stačiť aj úprava v rúre. :) Dnes som niekde našla zemiaky s bryndzovou plnkou a keďže som sa potrebovala zbaviť aj nejakého mäsa z mraziaku a kopy krumpľov tak vznikla táto mňamka.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Zemiaky v šupke dôkladne poumývame a dáme variť do polomäkka. Je samozrejme treba väčšie zemiaky aby sa nám dali potom ľahko plniť a aby toho bolo viac :)
- 2
Kým sa krumple varia pripravíme náplň. Ja som použila nejaké mleté kuracie mäso,ktoré som kúpila omylom a netušila som, čo z neho stvorím. Ak použijete iné mäso je potrebné prispôsobiť dobu varenia zemiakov, mletá kuracina nepotrebuje viac ako pol hodiny v rúre na max teplote (pri inom type mäsa bude možno zhodnejšie nechať zemiaky viac surové aby sa nehoreli) Tak mäso, bryndzu, koreniny a pretlačený alebo nasekaný cesnak zmiešame a náplň je hotová. (Ja som pridala ešte trochu syra a kúsky aromatickej salámy čo zostala v chladničke) Bryndze som použila len 10 dkg lebo pre niektorých členov rodiny je príliš aromatická ale môžete jej použiť aj oveľa viac, potom však nezabudnite šetriť soľou.
- 3
Polo-uvarené zemiaky scedíme a ochladíme (vodou alebo voľne) na znesiteľnú teplotu. Prekrojíme, a nožom alebo lyžicou vydlabeme jamku, ktorú naplníme plnou lyžicou mäsovej náplne. Ja som vykrajovala stred zemiaku nožom a vykrojenú časť som po naplnení zapichovala do plnky. Ak použijete viac bryndze myslite na to že bude tekutá a robte jamky hlbšie. Plnené zemiaky poukladáme na plech a približne pol hodinu necháme piecť na maxime. Čo sa týka porcií tak moje 4 plnené zemiaky bohate stačili pre jedného. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu