Buchty s bryndzovou náplňou

robzle - fotkarobzle, 25. novembra 2011
Buchty s bryndzovou náplňou
Foto: robzle

Tento recept robievala moja mama ako prílohu najmä k fazuľovému prívarku. Po rokoch som sa rozhodol si ich sám urobiť a podarilo sa. Aj Zobraziť celý popisTento recept robievala moja mama ako prílohu najmä k fazuľovému prívarku. Po rokoch som sa rozhodol si ich sám urobiť a podarilo sa. Aj keď mamine sú len mamine:-) Nakoľko sú plnené zemiakovým pyré, pre tento recept sa môžte rozhodnúť najmä ak vám zostane zvyšné pyré z obeda a neviete, čo s ním.

8
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
400 g
20 g čerstvé
240 ml vlažné
30 g
1 ks
1 a pol KL
70 ml
1 až 2 KL
Plnka:
4 ks
200 g
1 ks
2 KL nasekaná
1 KL
2 PL
1 PL
1




Postup

  1. 1

    Uvaríme 4 stredne veľké zemiaky (je úplne jedno či v šupke alebo ošúpané a nakrájané) a necháme vychladnúť. Pripravíme si klasické kysnuté cesto. Do preosiatej hladkej múky pridáme prášok do pečiva a soľ, dôkladne premiešame. Z vlažného mlieka (cca polovica uvedeného množstva), cukru a droždia vytvoríme kvások a počkáme, pokým vykysne. Následne ho pridáme k múke spolu s celým vajcom, olejom a zvyškom mlieka. Poriadne premiešame varechou a necháme cca 15 minút odstáť.

  2. 2

    Po 15 minútach cesto dôkladne premiesime a necháme na teplom mieste poriadne vykysnúť. Zatiaľ si pripravíme plnku z roztlačených uvarených zemiakov, do ktorých pridáme maslo, trochu mlieka, bryndzu (ak máte bryndzu radi tak ako ja, môžte pridať aj väčšie množstvo ako uvádzam), nadrobno nakrájanú a následne orestovanú cibuľu, nasekanú pažítku (mimo sezóny môže byť aj sušená, prípadne použijeme namiesto nej kôpor) a čierne korenie.

  3. 3

    Nahrejeme si rúru na 180 stupňov. Pripravíme si dosku, posypeme trochou hrubej múky a cesto vyvaľkáme na približne 1 cm hrúbku. Cesto rozrežeme na 8 kúskov, na ktoré rozdelíme plnku, zabalíme a ukladáme do keramickej misy (potretej rastlinným tukom a vysypanej hrubou múkou), pričom okraje potierame olejom. Necháme ešte 15 minút odležať, potrieme žĺtkom, posypeme rascou a dáme do rúry.

Diskusia k receptu

dorisa
Vyzerajú skvelo, bryndzu milujem, tak vyskúšam upiecť.Ďakujem.
sneica
tieto buchty ukladam...paradne buchty s brindzou,tesim sa az ochutnam...dakujem...:)
sylvinka
Aj ja sa teším tomuto receptu,bryndza a kôpor. Super kombinácia.Diky za tip.
sovka62
Máš ich krásne, podarili sa. Veľmi chválim, že cesto po 15-tich minútach znova premiesiš. Aj ja tak robím každé kysnuté cesto, žiadne vypracovávanie, na začiatku stačí len zmiešať suroviny. Po 15-tich minútach je cesto už rozkysnuté a dá sa premiesiť naozaj dôkladne. Výsledok je vždy lepší, ako keď sa prácne vypracováva hneď na začiatku a to už ani nehovorím o zbytočne vynaloženej námahe. Bryndzové buchty som v živote nejedla, ale bryndzu mám rada, tak určite vyskúšam.
evanaaa
Robzle, veď ty to nerobíš zle, ale celkom dobre, mladý muž. Tvoje buchty naslano sú podľa mňa iste dobré, si šikovný. A vítam ťa na Vareche - odvčera,dúfam, že sa udomácniš tu.
tinca
@robzle obdivujem ťa krásne sa ti vydarili a s bryndzou, určite vyskúšam, už je rcp v KK:)
robzle
Ďakujem vám, milé dámy, za milé slová:-) A verili by ste, že som ich robil úplne prvýkrát? A hneď sa aj vydarili. Udomácniť sa tu plánujem, aj keď času na pečenie/varenie nie je nazvyš:-)
robzle
@sovka62 mimochodom pri príprave svojho kysnutého cesta som sa inšpiroval aj tvojím receptom na Univerzálne kysnuté cesto, ďakujem veľmi pekne:-)
babkamt
Ukladám.V mrazáku mám ešte poslednú májovú bryndzu.Chcela som robiť bryndzové halušky.No nebudú.Spravím podľa teba bryndzové buchty.Vyzerajú chutne.
janger
Veru, taka priloha je vyborna. Ale chutili by mi aj tak, samostane. Skoda, ze nemam bryndzu...
helca103
@robzle som veľmi rada,že si pridal tento recept. Ja ho poznám už dávno a robila som ho 3-4x do roka,ale nemala som ho zapísaný a časom som naň zabudla.Takže veľmi pekne ďakujem za pripomenutie .
jozka2
zaujimavy recept a este k faz.privarku,zaiste mozno skusim aj k inym ,ukladam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia