Foto: ancicka
Výborné k vínu.
60-70
porcií
porcií
24 minút
príprava
príprava
5-7 minút
na 160-170 °C
na 160-170 °C
Postup
-
1
Maslo,smotanu,múku,soľ a žltok,som v miske zmiesila.
-
2
cesto ešte na pomúčenej doske dobré vypracujeme.
-
3
Bryndzu si rozriedim zo smotanou,
-
4
natrieme na rozvaľkané cesto,preložíme na tri krát ako na listkové.
-
5
Poskladáme a odložíme do chladničky na 24 hodín.
-
6
Potom ho rozrežem na poly a rozvaľkám na tenko.
-
7
Rozvaľkané mrižkovým valčekom pokrajam,priečne prerežem,
-
8
a na vymastený plech poukladám tyčinky,potriem vajcom a posypem semienkami.Nechám upiecť do zlatista.
takéto chuťovky mimochodom milujem!