Foto: ywett
pre milovníkov bryndzovej pochúťky ;-)
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
200g |
|
125g |
|
100g |
|
1 celé |
|
1/2 |
|
1/2 čajovej lyžičky |
|
4 prelisované strúčiky |
|
Plnka: | |
200g |
|
1 kocka |
|
2 polievkové lyžice |
|
|
|
1 na potretie koláča |
|
Postup
-
1
Z uvedených surovín vypracujeme hladké cesto.
-
2
Vypracované cesto necháme v chladničke 20 minút odpočinúť.
-
3
Zatiaľ si pripravíme plnku. Vymiešame si bryndzu s kyslou smotanou, so syrokrémom a pridáme pokrájanú mladú cibuľku.
-
4
Odpočinuté cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme a troška cesta si necháme na ozdobné kvietky.
-
5
Cesto vložíme do formy (pre istotu som formu vymastila) s priemerom 24cm a orežeme okraje.
-
6
Na cesto vylejeme bryndzovú plnku.
-
7
Zo zvyšného cesta povykrajujeme kvietky.
-
8
A ešte vo vnútri vykrojíme.
-
9
Kvietky poukladáme a potrieme rozšľahaným vajíčkom (tiež aj okraje koláča potrieť)
-
10
A dáme do vyhriatej rúry upiecť (v plynovej rúre asi tých 20-25 minút) do zlatista.
-
11
Necháme vychladnúť a ľubovoľne ozdobíme.
-
12
Dobrú chuť!!!
Aj keď ja nie som koláčová- nerada používam plynovú trúbu.,
ak niečo robím na slano., tak len palacinky alebo placky,
ale toto si ukladám do KK.
@lubka50 teším sa že ti chutil a že si napísala, ja ďakujem tebe:))
@mariaklara to je ok a ďakujem:))