Foto: milic
Syrovo-bryndzové placky sa podávajú buď ako chuťovka ku kyslému mlieku,pivu ja ich podávam i ku špenátu.
18ks
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
3 minút
na 80 °C
na 80 °C
Postup
-
1
Recept robím od oka a podľa toho koľko si chcem placiek upiecť. je to podobné cesto ako na podlesníky.Zemiaky(2) očistíme,nastrúhame na strúhadle,pridáme vodu(1,5dcl),mlieko(1dcl),celé vajcia(2ks),polohrubú múku(cca 1,5 šálky),nastrúhaný tvrdý syr(100g),bryndzu(1PL),soľ,prelisovaný cesnak(2-3)Všetko premiešať.
-
2
Z cesta smažíme placky na rozpálenom oleji
-
3
Hotové podávam ku špenátu s uvarenými zemiakmi,alebo ako chuťovku či pre deti alebo dospelých
-
4
prajem dobrú chuť!
Diskusia k receptu