Foto: ptrepospapatu
Je to polievka,ktorú varievala moja mamina a vravievali sme jej aj „lacná polievka“. Lenže to stálo štvrť kila bryndze,prosím pekne – 5 Kčs !!! Zobraziť celý popisJe to polievka,ktorú varievala moja mamina a vravievali sme jej aj „lacná polievka“. Lenže to stálo štvrť kila bryndze,prosím pekne – 5 Kčs !!! Ale aj tak mi to nedá a niekedy si ju,doma uvaríme..a vždy sa mi,jej vôňou, vráti detstvvo,keď sa my ako deti sa naháňame v Národnej ulici popri kvetinových hodinách a mamina po nás vykrikuje aby sme išli na obed...
porcií
tepelná úprava
Postup
-
1
z múky,vajíčka,vlažnej vody a trochu soli som si uhnietila tuhšie cesto
-
2
ktoré,so,po dôkladnom premiešaní, nastrúhala na mrveničku
-
3
a nechala trošku preschnúť.
-
4
očistené zemiaky som nakrájala na menšie kúsky,osolila ,posypala celou rascou ,ktorou nešetrím a dala variť do studenej vody
-
5
keď už boli skoro uvarené,tak som tam pridala mrveničku a pomaly varila ďalej...
-
6
do mlieka som si dala bryndzu a
-
7
dôkladne som ku rozmixovala
-
8
zemiaky a mrvenička sú už skoro uvarené,tak mi neostalo nič iné ako
-
9
tú zmes mlieka a bryndze som tam vliala
-
10
a nechala zľahka prevrieť. Môžem trošku ochutiť mletým korením.
-
11
prišiel nakuknúť aj malý hladoš...
-
12
polievka je výborná aj na 2. deň a ak náhodou ostane na 3. je úplne nejlepšia. Všetkým vám prajem dobrú chuť...
Diskusia k receptu