Dubnická šutolica

luraj - fotkaluraj, 27. augusta 2010
Dubnická šutolica
Foto: luraj

Šutolica je jedlo, ktoré mám ešte od svojej babičky. Varilo sa v minulosti a opäť je to obľúbené jedlo Dubnického regiónu.

6
porcií
10 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 kg
1/2 kg
2 ks
100 g
1/2 kg
5 ks
1  lyžička
5 ks
štipka
1 lyžička
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do jedného hrnca dáme variť kyslú kapustu, údené mäso, klobásu a bobkový list.

    Dubnická šutolica - obrázok 1
  2. 2

    Do druhého hrnca dáme variť vopred namočenú fazuľu a hríby, korenie, borievky. Keď bude fazuľa pred dovarením, pridáme na kocky pokrájané zemiaky a jemne osolíme.

    Dubnická šutolica - obrázok 2
  3. 3

    Keď je všetko uvarené do mäkka, všetko zmiešame v jednom veľkom hrnci, zalejeme podľa chuti celou šľahačkovou alebo kyslou smotanou a dochutíme pálivou a sladkou paprikou. Dobrú chuť.

    Dubnická šutolica - obrázok 3

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
niečo podobné som jedla, ale bez smotany a bolo to výborné, tak si myslím, že tá smotana to len zdokonalí:) dík za inšpiráciu, lebo hľadám niečo, čo môžeme uvariť na stanovačke a toto je dobrý nápad:)
tiež to poznám a varím bez smotany už niekolko rokov... ja to môžem jest aj 3 dni ,všetko kde je kyslá kapusta je mňamkové