Dubnická šutolica

luraj - fotkaLuraj, 27. augusta 2010 8:05
Ďalšie recepty »
Dubnická šutolicaFoto: luraj

Šutolica je jedlo, ktoré mám ešte od svojej babičky. Varilo sa v minulosti a opäť je to obľúbené jedlo Dubnického regiónu.

6
porcií
10 min
príprava
90 min
tepelná úprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Do jedného hrnca dáme variť kyslú kapustu, údené mäso, klobásu a bobkový list.

    Dubnická šutolica - obrázok 1
  2. 2

    Do druhého hrnca dáme variť vopred namočenú fazuľu a hríby, korenie, borievky. Keď bude fazuľa pred dovarením, pridáme na kocky pokrájané zemiaky a jemne osolíme.

    Dubnická šutolica - obrázok 2
  3. 3

    Keď je všetko uvarené do mäkka, všetko zmiešame v jednom veľkom hrnci, zalejeme podľa chuti celou šľahačkovou alebo kyslou smotanou a dochutíme pálivou a sladkou paprikou. Dobrú chuť.

    Dubnická šutolica - obrázok 3
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist