Postup
-
1
Kohúta vložíme do hlbšieho a širšieho hrnca, pridáme očistenú, na väčšie kúsky nakrájanú koreňovú zeleninu, vegetu a zalejeme dostatočným množstvom vody, aby voda prekrývala obsah hrnca. Varíme prikryté na miernom ohni, asi 90 minút.
- 2
Potom kohúta vyberieme a nakrájame na menšie kusy. Na oleji opečieme nakrájanú cibuľu, postrúhanú mrkvu, bobkový list, borievky, čierne korenie a všetko podlejeme trochou vývaru (z kohúta).
- 3
Potom pridáme nakrájané mäso z kohúta, víno a dusíme na miernom ohni, podlievajúc vývarom, kým mäso nezmäkne.
- 4
Pred koncom varenia pridáme múku, rozmiešanú v malom množstve vody a lekvár a zalejeme takým množstvom polievky, aby sme získali stredne hustú omáčku. Krátko povaríme. Kohúta podávame s varenými zemiakmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu