Kohút na víne

redakcia - fotkaredakcia, 3. júla 2009

Suroviny

3 kg
2 PL
150 g
200 g
3 PL
100 g
2 ks
3-4 zrnká
1/2 KL
400 ml
250-300 ml
2-3 kl
1 PL




Postup

  1. 1

    Kohúta vložíme do hlbšieho a širšieho hrnca, pridáme očistenú, na väčšie kúsky nakrájanú koreňovú zeleninu, vegetu a zalejeme dostatočným množstvom vody, aby voda prekrývala obsah hrnca. Varíme prikryté na miernom ohni, asi 90 minút.

  2. 2

    Potom kohúta vyberieme a nakrájame na menšie kusy. Na oleji opečieme nakrájanú cibuľu, postrúhanú mrkvu, bobkový list, borievky, čierne korenie a všetko podlejeme trochou vývaru (z kohúta).

  3. 3

    Potom pridáme nakrájané mäso z kohúta, víno a dusíme na miernom ohni, podlievajúc vývarom, kým mäso nezmäkne.

  4. 4

    Pred koncom varenia pridáme múku, rozmiešanú v malom množstve vody a lekvár a zalejeme takým množstvom polievky, aby sme získali stredne hustú omáčku. Krátko povaríme. Kohúta podávame s varenými zemiakmi.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia