keďže počasie je také aké je tak pridávam ďalší recept/mám spomienkový receptový víkend pri počítači, 3.7. a na teplomeri 11stupňov/ z dobrej divinky a Zobraziť celý popiskeďže počasie je také aké je tak pridávam ďalší recept/mám spomienkový receptový víkend pri počítači, 3.7. a na teplomeri 11stupňov/ z dobrej divinky a keďže zásoby lesných plodov nazbieraných minulého roku sa míňajú tak sme siahli aj do zásob obchodov/slivkový lekvár/
Suroviny
1-1,5 kg |
|
Marináda: | |
2 dcl |
|
3 strúčiky rozotretý |
|
podľa chuti |
|
1/2 čl |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 čl |
|
8 ks |
|
podľa chuti |
|
omačka: | |
koľko máte |
|
podľa chuti g |
|
0,5 l |
|
|
|
1 dcl |
|
Postup
-
1
mäsko nabajcujem na 12-24 hodín, večer pred prípravou vyberiem z bajcu opláchnem, osuším a nakrájam/ja to vykostím pekne mäsko nakrájam na plátky ostatok na kocky plátky su na obed kocky zostanú na večeru/ a dám do marinády, pred prípravou mäsko vyberiem, osuším,osolím a z prudka opečiem aby sa chute uzavreli,podlejem vývarom a dusím asi 1,5hodiny kým nie je mäsko mäkké.
- 2
z oleja múky a vody urobím zápražku do nej za stáleho miešania pridávam rozmixovaný brusnicový kompót,slivkový lekvár/iba aby podfarbil chuť brusníc,/ a nechám prevrieť, vlejem smotanu dochutím a ešte chvíľku povarím.Podávam z domácou knedľou alebo zemiakovou kašou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu