Ananás

Ananás ako ingrediencia v receptoch:

  • Baby kalmáry plnené panzanellou

    Baby kalmáry plnené panzanellou

    Panzanella: Bagety vydlabeme a natrháme na malé kúsky. Necháme uschnúť v trúbe. Na oleji orestujeme cesnak, pridáme stred z bagety, concasé nakrájané na malé kúsky, bazalku, na jemno nasekané olivy.

  • Grilovaný ananás

    Grilovaný ananás

    Na panvičke necháme skaramelizovať cukor, pridáme víno, počkáme, kým sa karamel vo víne nerozpustí.

  • Cuketové prstene (fotorecept)

    Cuketové prstene (fotorecept)

    jeden z mnohých spôsobov ako chutne pripraviť mladú cuketu...

  • Recept bez obrázku

    Zemiakový šalát s ananásom

    Umyté zemiaky aj so šupkou nakrájame na kocky a upečieme na alobale v rúre pri teplote 200 – 250 stupňov Celzia.

  • Exotický zemiakový šalát s batátmi

    Exotický zemiakový šalát s batátmi

    Ovocie ošúpeme a nakrájame na rezance. Batáty olúpeme, uvaríme a tiež nakrájame na rezančeky. Papriku ošúpeme a nakrájame na drobné kocky.

  • Zapečené kuracie mäso

    Zapečené kuracie mäso

    Dobré kuracie mäsko, tentokrát pripravené opäť iným spôsobom. Tak teda dobrú chuť.

  • Lady Steak na grilovanom ananáse s malinami

    Lady Steak na grilovanom ananáse s malinami

    Očistenú a osušenú sviečkovú nakrájame na asi 200-gramové steaky, ktoré budeme pripravovať buď na vonkajšom grile, alebo na panvici. Steak si možno prepiecť podľa želania, štandardom je medium, to znamená nedopečený a vnútri...

  • Sladké  pokušenie

    Sladké pokušenie

    Jahodový, jablkový a ananásový džús nalejeme do šejkra a poriadne premiešame, kým sa drink nerozvonia a nevytvorí pena.

  • Recept bez obrázku
  • Recept bez obrázku

    Mexické kuracie prsia s ananásom

    Kuracie prsia narežeme na slížiky a pridáme prelisovaný cesnak, tacos, sójovú omáčku a karí.

  • Recept bez obrázku

    Ananásový šalát s reďkovkou

    Ananás očistíme a pokrájame na plátky, pridáme postrúhanú reďkovku. Premiešame a pridáme na jemno posekané oriešky.

  • Veľké bowle

    Veľké bowle

    Pripravuje Jozef Fuska, barmanažér Trafo Music Bar

  • Recept bez obrázku

    Šampiňónové vežičky

    Šampiňóny očistíme a oddelíme nožičky od hlavičiek. Do hlavičiek postupne naukladáme slaninu, koliesko paradajky, šunku a navrch položíme nožičku.

  • Recept bez obrázku

    Grilovaná ovocná dobrota

    Ananás očistíme a nakrájame na centimeter hrubé plátky. Na plátky pokrájame aj očistený pomaranč a grep.

  • Recept bez obrázku

    Zelerová hrianka

    Chlieb zľahka z jednej strany opečieme, potrieme maslom, vložíme naň dobre odkvapkaný plátok zeleru, posypeme jemne posekanou cibuľkou a na ňu dáme plátok varenej šunky.

  • Recept bez obrázku

    Krkovičkové veže

    Krkovičku naklepeme, na krajoch narežeme, posolíme a okoreníme.

  • Sladké pokušenie ananásu

    Sladké pokušenie ananásu

    Ananás nakrájame na tenké plátky a flambujeme.

  • Recept bez obrázku

    Kurča s ananásom

    Kuracie prsia nakrájame na kocky a dáme do marinády.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist