Foto: marijanka712
Základný recept som si všimla na Valikinej stranke -mňamky- , ale ako všetko, aj tento som si upravila podľa chuti mojej rodinky , pretože Zobraziť celý popisZákladný recept som si všimla na Valikinej stranke -mňamky- , ale ako všetko, aj tento som si upravila podľa chuti mojej rodinky , pretože táto torta zožala úspech u nás aj u priateľov v Maďarsku rozhodla som sa podeliť s vami - stojí za vyskúšanie.
porcií
príprava
Suroviny
Cesto: | |
100 g |
|
1 ks |
|
210 g |
|
1 ks |
|
5 PL |
|
6 PL |
|
6 ks |
|
Plnka: | |
400 ml |
|
100 g |
|
1 ks |
|
750 g |
|
Sirup: | |
podla chuti |
|
3 PL |
|
300 ml |
|
1 konzerva |
|
Postup
-
1
Ingrediencie na piškotu spracujeme klasickým spôsobom ja to robím tak, že najprv vymiešam bielka s 1/2 cukru a potom postupne pridám vodu,žltka ,cukor a nakoniec múku s pr. do pečiva.Rozdelím masu na plech podlhovastý a okrúhlu tortovú formu tak , aby po upečení piškoty neboli hrubšie ako 1-1,5 cm./ korpus môže byť hrubší/.
-
2
ešte nakoniec múku a mandlove lupienky
-
3
Korpus si upečieme a necháme vychladnuť.Z plechu piškotu vyklopíte na vlhkú utierku / ako ked robíte roládu/ , aj opačnú stranu prikryjete vlhkou utierkou do vychladnutia piškoty.
-
4
takto prikryjeme aj opačnú stranu piškoty
-
5
Po vychladnutí pokrájame na rovnake 6 diely podlhovastú piškotu
-
6
Plnka: tvaroh rozmiešam s vanilkovým cukrom
-
7
šlahačku vyšlahám je sladená tak cukor nepridávam.Ked takúto šlahačku neviete zohnať použiť aspon 33% a to 500 ml s fixom do šlahačky.Ale pevnejšia plnka je s tou raslinnou šlahačkou . Ja ju v poslednom čase vela použivam .
-
8
Obidve hmoty spojím. Korpus pokropim sirupom z kávy a Amareta , natriem plnku a poukladám anans po celom korpuse .Potom jeden plát si zoberiem natriem plnkou dám na vrch postrúhanú horku čokoládu zatočím do slimáka a postavím na stred korpusu ..
-
9
so slimakom pokračujem do vtedy kým mám pláty . Ked nedochádzajú pláty až na celý korpus nevadí potom zatriete krémom a bude taký schodík da sa to zamaskovať . Vyplnenie korpusu záleži od toho aka je piškota hrubá aj ako hrubo natierate pláty krémom , ale výsledok je vždy ten istý a vždy sa to vydarí a zamaskuje
-
10
ked je slimak hotovy tak ja vtedy polievam z vrchu sirupom piškotu v slimákovi/ pretože ked si kropite pred natretím tak sa piškota láme a točiť sa vám nedarí je to odskúšané . Možno, že vy si nájdete iný postup...
-
11
povrch aj boky potrieme zvyšným krémom , boky obsypem zvyšnou čokoládou a mandlovými lupienkami a vrch posypem kakom. Keď som to prvý krát robila nevedela som ešte odhadnúť dávkovanie , tak mi plnka nevyšla domaskovala som to čistou šlahačkou a bolo to fajn .Ked máte nejakú výbornú tortovú plnku takto môžete si pripraviť aj s inou plnkou zaujímavú tortu.
-
12
Necháme na chlade aspon 12 hod . potom vám prajem prijemnú pohodu a dobrý mlstný zážitok. Takto to vypadá v reze
vyzerá veľmi chutne, vyskúšam.