Tvarohová torta - slimák (fotorecept )

marijanka712 - fotkamarijanka712, 10. novembra 2011

Základný recept som si všimla na Valikinej stranke -mňamky- , ale ako všetko, aj tento som si upravila podľa chuti mojej rodinky , pretože Zobraziť celý popisZákladný recept som si všimla na Valikinej stranke -mňamky- , ale ako všetko, aj tento som si upravila podľa chuti mojej rodinky , pretože táto torta zožala úspech u nás aj u priateľov v Maďarsku rozhodla som sa podeliť s vami - stojí za vyskúšanie.

12
porcií
60 min. minút
príprava

Suroviny

Cesto:
100 g
1 ks
210 g
1 ks
5 PL
6 PL
6 ks
Plnka:
400 ml
100 g
1 ks
750 g
Sirup:
podla chuti
3 PL
300 ml
1 konzerva




Postup

  1. 1

    Ingrediencie na piškotu spracujeme klasickým spôsobom ja to robím tak, že najprv vymiešam bielka s 1/2 cukru a potom postupne pridám vodu,žltka ,cukor a nakoniec múku s pr. do pečiva.Rozdelím masu na plech podlhovastý a okrúhlu tortovú formu tak , aby po upečení piškoty neboli hrubšie ako 1-1,5 cm./ korpus môže byť hrubší/.

    Tvarohová torta - slimák (fotorecept ) - obrázok 1
  2. 2

    ešte nakoniec múku a mandlove lupienky

    Tvarohová torta - slimák (fotorecept ) - obrázok 2
  3. 3

    Korpus si upečieme a necháme vychladnuť.Z plechu piškotu vyklopíte na vlhkú utierku / ako ked robíte roládu/ , aj opačnú stranu prikryjete vlhkou utierkou do vychladnutia piškoty.

    Tvarohová torta - slimák (fotorecept ) - obrázok 3
  4. 4

    takto prikryjeme aj opačnú stranu piškoty

    Tvarohová torta - slimák (fotorecept ) - obrázok 4
  5. 5

    Po vychladnutí pokrájame na rovnake 6 diely podlhovastú piškotu

    Tvarohová torta - slimák (fotorecept ) - obrázok 5
  6. 6

    Plnka: tvaroh rozmiešam s vanilkovým cukrom

    Tvarohová torta - slimák (fotorecept ) - obrázok 6
  7. 7

    šlahačku vyšlahám je sladená tak cukor nepridávam.Ked takúto šlahačku neviete zohnať použiť aspon 33% a to 500 ml s fixom do šlahačky.Ale pevnejšia plnka je s tou raslinnou šlahačkou . Ja ju v poslednom čase vela použivam .

    Tvarohová torta - slimák (fotorecept ) - obrázok 7
  8. 8

    Obidve hmoty spojím. Korpus pokropim sirupom z kávy a Amareta , natriem plnku a poukladám anans po celom korpuse .Potom jeden plát si zoberiem natriem plnkou dám na vrch postrúhanú horku čokoládu zatočím do slimáka a postavím na stred korpusu ..

    Tvarohová torta - slimák (fotorecept ) - obrázok 8
  9. 9

    so slimakom pokračujem do vtedy kým mám pláty . Ked nedochádzajú pláty až na celý korpus nevadí potom zatriete krémom a bude taký schodík da sa to zamaskovať . Vyplnenie korpusu záleži od toho aka je piškota hrubá aj ako hrubo natierate pláty krémom , ale výsledok je vždy ten istý a vždy sa to vydarí a zamaskuje

    Tvarohová torta - slimák (fotorecept ) - obrázok 9
  10. 10

    ked je slimak hotovy tak ja vtedy polievam z vrchu sirupom piškotu v slimákovi/ pretože ked si kropite pred natretím tak sa piškota láme a točiť sa vám nedarí je to odskúšané . Možno, že vy si nájdete iný postup...

    Tvarohová torta - slimák (fotorecept ) - obrázok 10
  11. 11

    povrch aj boky potrieme zvyšným krémom , boky obsypem zvyšnou čokoládou a mandlovými lupienkami a vrch posypem kakom. Keď som to prvý krát robila nevedela som ešte odhadnúť dávkovanie , tak mi plnka nevyšla domaskovala som to čistou šlahačkou a bolo to fajn .Ked máte nejakú výbornú tortovú plnku takto môžete si pripraviť aj s inou plnkou zaujímavú tortu.

    Tvarohová torta - slimák (fotorecept ) - obrázok 11
  12. 12

    Necháme na chlade aspon 12 hod . potom vám prajem prijemnú pohodu a dobrý mlstný zážitok. Takto to vypadá v reze

    Tvarohová torta - slimák (fotorecept ) - obrázok 12

Diskusia k receptu

dorisa
Náročná príprava, ale keď výsledok stál za to, tak netreba šetriť časom a námahou:)
45678
@marijanka dopíš si k názvu receptu fotorecept a zaraď do súťaže :-))
vyzerá veľmi chutne, vyskúšam.
julica
Vyzerá ohromne, až na tú šľahačku - zámerne, a dá to dosť práce, vyhľadávam cukrárne, kde pečú poctivo z kvalitných surovín, tak sa nebudem klamať ešte aj vtedy, keď pečiem sama. recept si ukladám, len tá smotana, ach, tá smotana :)
filippa
ano vyzera dobre tvarohove mam rada,dost narocna priprava ,julica mas pravdu ach ,ta smotana.........................
silvia68
@julica súhlasím s tebou, mám plné zuby kadejakých náhražiek, ked smotana tak smotana, nie nejaká chemická zlátanina. Zaujímavá torta. Pekne ozdobená.
klaura
už som robila takúto tortu, ale s klasickým krémon ... námaha ale stojí zato ... vyzerá efektne ... ukladám si aj so šľahačkou ... :)
danculka
Tiež som robila,ale keď je piškota biela,mal by ísť tmavý krém,alebo opečne lepšie to vyzerá,ja som tiež robila s krémom a robilo sa to dobre...super...
tetrisss
Hej, brnenska torta je svetle cesto a obycajny krem. ale tento tvarohovy moze byt fajn.
marijanka712
dakujem za rady , už som to robila aj s riadnou smotanou, ale sa musí pridať fix . ale pevnejšia plnka je s tou smotanou, preto som ju odporučala. ja som to skôr robila ako slovenské tiramisu a postupne mi vznikla z toho torta- to je vývoj zlepšovania nie je to taká práca ked človek získa určitú rutinu.
lija
náročnejšia,trpezlivá práca sa zaiste vyplatí...ukladám
tinca
pekná tortička,v reze vyzerá krásne, ale riadna piplačka
marijanka712
Dievčatá oplatí sa trocha pobabrať , ale výsledok je uspokojivý , myslím si , že je čas meniť aj klasiku -korpus na korpus .Možno,že sa pobabrem ešte a urobím krémovú tortu s nejakým fantastickým krémom a dám slimáka kratšieho a korpus nielen dole ale aj hore.... potom sa s vami podelím, kto ma predbehne nech dá vedieť rada si to pozriem pripadne aj urobím
garanco
Maja mama vždy hovorievala, že človek sa učí po celý život, tu to vidíš na krútení slimáka. Nabudúce urobím ja podľa Teba od stredu a Ty zas podľa mňa s vrchným korpusom, možno aj s mojou plnkou a tými fantastickými orechami po bokoch.
marijanka712
garanco študovala som tvoju tortu a myslim že som ti tam nechala aj pozdrav a ta plnka sa mi páčila preto som si to uložila a taktiež som už myslela na ten horný korpus - ako dobre, že sa takto o svoju prácu vieme podeliť hned sme šikovnejši každá má dobre rady ktore si s oblubpu osvojujem aj ja.
moli
Mňamííííííííííí! Pracné ale stojí tá všetká práca za ten výsledok!Krásne a isto aj skvelo chutí, mám rada dezerty tohto typu.
moli
Mňamííííííííííí! Pracné ale stojí tá všetká práca za ten výsledok!Krásne a isto aj skvelo chutí, mám rada dezerty tohto typu.
marijanka712
@moli dakujem - torta je fakt dobrá a najmä svieža trochu roboty ... neuškodí ked ju budem robiť druhýkrát tak budem trochu ináč postupovať najprv natrim plát potom pokrájam a tak mám aspoň rovnomerne natretú plnku na celom slimákovi.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia