Foto: akeber
Naozaj svieži :-)
príprava
Suroviny
CESTO : | |
2 |
|
3 |
|
5 pol. lyž |
|
3 pol. lyž |
|
1 ks |
|
0,5 dl |
|
PLNKA : | |
2 |
|
0,5 dl |
|
3 pol.lyž |
|
1 |
|
Ostatné : | |
|
|
nakrájané ( kompót ) |
|
nakrájaný |
|
1 ks sáčok |
|
Postup
-
1
Bielka 3 ks vyšľaháme , pridáme 2 lyž práš. cukru. Vymiešame , pridáme 2 žĺtka znovu premiešame . A na koniec 3 lyž práš. cukru. A potom už len vareškou primiešame múku s práškom do pečenia a olej .
-
2
Cesto vylejeme do vopred pripravenej tortovej formy ( vymastená a vysypaná múkou ) a dáme piecť na 180 C do vopred vyhriatej rúry . Necháme vychladnúť .
-
3
Na cesto natrieme džem .
-
4
PLNKA : Zlatý klas rozmiešame v mlieku aj s cukrom a uvaríme hustý puding . Necháme vychladnúť . Stiahneme kožku ktorá sa vytvorila . V miske vymiešame maslo a postupne pridávame puding, vymiešame do hladka . Mali by mať rovnakú teplotu aby sa nám krém nesekol . Potom krém natrieme na cesto . Na to poukladáme nakrájané marhule a ananás .
-
5
Želatinu si pripravíme podľa návodu na obale ( je veľa druhov a každá má iný postup ) . Najskôr popolievame trošku lyžicou a až keď stuhne prvá vrstva, nalievame postupne ostatnú želatinu . Dáme do chladničky . Ozdobíme podľa uváženia .
Diskusia k receptu