Ananásový chlebík

tinca - fotkatinca, 15. apríla 2012
Ananásový chlebík
Foto: tinca

Ponúkam vám chutný múčnik s ovocím-na nedeľňajšie popoludnie.

20 minút
príprava
50-60 min. minút
na 150 °C

Suroviny

150 g
4 ks
1 kl, strúhaná
150 ml
150 ml
60 g
250 g
1 bal.
200 g bez nálevu
60 g /citrón.,pomar.,papáya/
 a polohrubá múka na formu
Dokončenie:
1 bal., Dr.Oetker
40 ml
  a kôra,kokos na ozdobenie




Postup

  1. 1

    Žĺtky vymiešame s cukrom a kôrou z citróna na penu. Pridáme kyslú smotanu a olej,ešte prešľaháme. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh.

  2. 2

    Do vajíčkovej peny pridáme kokos a preosiatu múku s kyriacim práškom. Potom pridáme sneh z bielkov, nakoniec na kúsky nakrájaný ananás a zmes citrusovej kandizovanej kôry. Ja som dala zmes pomarančovej, citrónovej kôry a papáye. Hotové cesto vylejeme do chlebíkovej formy vymastenej tukom a vysypanej múkou.

  3. 3

    Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 150 st.C približne 50-60 minút. Pred dopečením treba v strede vyskúšať špajdlou, nakoľko cesto je vysoké, aby sa dobre upieklo. Po upečení necháme krátko vychladnúť vo forme a potom vyklopíme na kovovú mriežku. RADA navyše: asi v polovici pečenia som vrch zakryla alobalom,aby nebol príliš tmavý.

  4. 4

    Po úplnom vychladnutí polejeme punčovou polevou, ktorú som zarobila s ananásovou šťavou. Povrch som ozdobila kandizovanými čerešňami, kandizovanou zmesou citrusovej kôry a strúhaným kokosom. Polevu môžete zvoliť aj inú napr.čokoládovú.

    Ananásový chlebík - obrázok 4
  5. 5

    No a môžeme podávať ku kávičke. Dobrú chuť!

    Ananásový chlebík - obrázok 5

Diskusia k receptu

afataga
vlastne nieco ako biskupak s ananasom, moze byt fajne
tatranka
@tinca všetky druhy sladkých chlebíkov rada pečiem,ale aj jem.Tvoj je veľmi pekný.Ukladám do kk.
vierik
@tinca dobrý chlebík, a ako vieš že mám 2 nové formy ešte nevyskúšané,tak ich musím vyskúšať ...:-)
cica2
je krásny a ešte s ananásom, mňamky :-)
monnikka
vyzerá lahodne, ukladám si ho, kebyže mám ananás možno aj hneď pečiem:-)
tinca
dievčence ďakujem za komentáre, bol fakt dobrý, šťavnatý. @vierik aj ja som prvýkrát piekla v tejto novej forme




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia