Foto: tinca
Ponúkam vám chutný múčnik s ovocím-na nedeľňajšie popoludnie.
príprava
na 150 °C
Suroviny
150 g |
|
4 ks |
|
1 kl, strúhaná |
|
150 ml |
|
150 ml |
|
60 g |
|
250 g |
|
1 bal. |
|
200 g bez nálevu |
|
60 g /citrón.,pomar.,papáya/ |
|
a polohrubá múka na formu |
|
Dokončenie: | |
1 bal., Dr.Oetker |
|
40 ml |
|
a kôra,kokos na ozdobenie |
|
Postup
-
1
Žĺtky vymiešame s cukrom a kôrou z citróna na penu. Pridáme kyslú smotanu a olej,ešte prešľaháme. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh.
- 2
Do vajíčkovej peny pridáme kokos a preosiatu múku s kyriacim práškom. Potom pridáme sneh z bielkov, nakoniec na kúsky nakrájaný ananás a zmes citrusovej kandizovanej kôry. Ja som dala zmes pomarančovej, citrónovej kôry a papáye. Hotové cesto vylejeme do chlebíkovej formy vymastenej tukom a vysypanej múkou.
- 3
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 150 st.C približne 50-60 minút. Pred dopečením treba v strede vyskúšať špajdlou, nakoľko cesto je vysoké, aby sa dobre upieklo. Po upečení necháme krátko vychladnúť vo forme a potom vyklopíme na kovovú mriežku. RADA navyše: asi v polovici pečenia som vrch zakryla alobalom,aby nebol príliš tmavý.
- 4
Po úplnom vychladnutí polejeme punčovou polevou, ktorú som zarobila s ananásovou šťavou. Povrch som ozdobila kandizovanými čerešňami, kandizovanou zmesou citrusovej kôry a strúhaným kokosom. Polevu môžete zvoliť aj inú napr.čokoládovú.
- 5
No a môžeme podávať ku kávičke. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu