Foto: stacy77777
Troška improvizácie z toho, čo bolo doma po ruke, ale hlavne pre radosť dcérke, ktorá prišla na víkend domov...
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto kávové: | |
7 ks |
|
300 g |
|
300 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
10 lyžíc |
|
2 lyžice |
|
Plnka: | |
750 g |
|
150 g |
|
200 g |
|
100 g |
|
150 g |
|
1 ks |
|
Na povrch: | |
500 ml |
|
1 lyžica |
|
2 ks |
|
|
|
|
Postup
-
1
Vymiešame si práškový cukor, vanilkový cukor a žĺtky do penista, pridáme vychladenú kávu, múku s kypriacim práškom a z bielkov vyšľahaný sneh. Cesto si rozdelíme na menšiu a väčšiu časť, do menšej primiešame kakao. Cesto rovnako rozdelíme na dva plechy, vystlané papierom na pečenie. Kakaovým cestom pofŕkame bledé, kávové cesto.Pečieme na 180stupňoch, cca 25minút.
-
2
Jeden upečený vychladený plát cesta potrieme ľubovolným džemom.Vymiešame si maslo s práškovým cukrom, pridáme tvaroh a vymiešaný ztužovač za studena. Kandizovaný ananás necháme namočený v horúcej vode cca 10-15minút, zcedíme a nakrájame na drobné kúsky, pridáme do tvarohovej plnky.
-
3
Polovicu tvarohovej plnky natrieme na plát s džemom, polovicu ananásového kompótu pokrájame na menšie kúsky a rozložíme na tvarohovú plnku. Jemne natrieme zvyšok plnky na rozložený ananás.
-
4
Priložíme druhý plát cesta.
-
5
Vyšľaháme si šľahačku s práškovým cukrom a ztužovačmi, natrieme na vrchný plát cesta asi polovicu šľahačky. Zvyšok dozdobíme, naznačíme si približne koľko kúskov bude zákuskov, na každý dáme šľahačku, kúsok ananásu a čokoládovú ozdobu.
-
6
Prajem dobrú chuť!
Diskusia k receptu