Krevety na ananáse s bielym jogurtom

izabella929 - fotkaizabella929, 26. decembra 2011

Tento recept som si vymyslela, chcela som vyskúšať, ako si sadnú chute.No a som rada, lebo je to výnimočne chutné..

2
porcie
10 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g drobné
100 g
3 lyžice
2 lyžice
1 ks
1 - strúčik
1/2
2 plátky
štipka
 podla chuti
 z polovičky citróna
1 lyžica




Postup

  1. 1

    Krevety som umyla, osušila.Na panvicu som dala lyžicu masla a hneď som pokrájala malú cibuľu a cesnak na kolieska.Neopekala som dlho, lebo maslo veľkú teplotu neznáša a hneď som pridala aj krevety...

    Krevety na ananáse s bielym jogurtom - obrázok 1
  2. 2

    Chvíľku som ich posusila, zhruba 5 minúť a pridala som pokrájaný ananás..ešte pred pridaním bieleho jugurtu som pokrájala na drobné kúsky aj pol rajčiny a 2 plátky zelenej papriky...všetko som osolila a pridala korenie čubrica..

    Krevety na ananáse s bielym jogurtom - obrázok 2
  3. 3

    Potom som to všetko poliala 2 lyžicami sladkej smotany a pridala som 3 lyžice bieleho jogurtu..chvíľku som to nechala , aby sa chute skamarátili a odstavila som ich..Ako prílohu som vo vriacej osolenej vode vyvarila cestoviny väčšie mušle.Uložila na tanier a ozdobila ananásom a rajčinou.. nastrúhala som aj mrkvu, poliala citronovou šťavou a pridala lyžicu cukru..

    Krevety na ananáse s bielym jogurtom - obrázok 3

Diskusia k receptu

izabella929
marianna76 a ver mi, že to bolo niečo lahodnéé.-)) ten ananás dal tomu takú jemnú chuť...paráda.-))
rybarkuchar
Vyzerá to efektne, 10 bodov za odvahu. Dovolím si maličkú pripomirnku: k rybe, k morským plodom zvlášť, sa viac hodí biele víno ako pivo.
izabella929
rybarkuchar...ma nedžub, ja mám vlastné doma vyrobené víno, ale robím iba červené, lebo bieleho hrozna mám menej a kôli jednej rybe na Vianoce nebudem kupovať liter vína z obchodu, od ktorého mám takú kyselinu, že ma iba šlahnúť...kvalitné víno si vyrobíme iba doma, tie ich pančovačky ma nepriťahujú.-))))ten rybár Robert, ktorý ma zásobuje rybami, tiež chytil také čosi obrovské tento rok, ako ty máš v náručí.-))nech sa ti aj budúci rok darí.-)
rybarkuchar
No čo už s Tebou, keď nie biele tak červené a úplne najlepšie svoje. Aspoň vieš čo piješ. Tej rybe je to naozaj jedno a Ty aspoň nemáš kyselinu.
marianna76
No.... svoje... my sme mali asi štyri strapce hrozna... tak ja sa asi nedočkám....
segal
Izabelka, ty mas tie recepty aj celkom zaujimave, viacere sa mi paci, ale to servirovanie na tanieri skus zjednodusit - do jedneho zabera napchas od narcisovych koreniciek (jedlo je nedochutene?) po plechovku od piva polovicu domacnosti, skus viac zaostrit na jedlo - neprikraslovane serepetickami po tanieri, bude to posobit tisickrat vabnejsie. pozri si napriklad servirovanie evusik alebo 2010, mozno ten rozdiel uvidis. a nehnevaj sa na mna za uprimnost, je to len dobre mienena rada.
izabella929
@segal , keby sme tu boli všetky rovnaké, čomu by si sa venoval ty...je to môj spôsob úpravy tanierov, že sa to tebe nepáči, je mi to veľmi ľúto...( keby boli všetky ženy na svete rovnaké, ako by si si našiel partnerku pre seba a čo by si susedovi závidel? nenapodobňujem nikoho, každý nech si robí tak, ako sa mu páči...tá plechovka je tam preto, aby ste nemysleli, že v pohári je šťava z uhoriek.-)))))))))))))))))))))))))
izabella929
@segal , ešte som zabudla , moje jedlá sú veľmi chutné a dochutené, ale nie každý je spokojný, a teda si dochutí...prijímam tvoju kritiku, vynasnažím sa zmeniť moje taniere...apropo, prostredie v ktorom obedujeme, má byť príjemné, čiže aj okolie môjho taniera...keď to mám pekné, cítim sa fajn a to jedlo mi chutí...poukážem na ATV, reláciu Lacibáči varí, ak máš možnosť kuk tam, je to velmi zaujímavé a mne sa páči jeho spestrovanie tanierov..a už iba na koniec : v jednoduchosti je krása...mne sa to páči takto.-)))))))))))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia