Tento recept som si vymyslela, chcela som vyskúšať, ako si sadnú chute.No a som rada, lebo je to výnimočne chutné..
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 200 g drobné |
|
| 100 g |
|
| 3 lyžice |
|
| 2 lyžice |
|
| 1 ks |
|
| 1 - strúčik |
|
| 1/2 |
|
| 2 plátky |
|
| štipka |
|
| podla chuti |
|
| z polovičky citróna |
|
| 1 lyžica |
|
Postup
-
1
Krevety som umyla, osušila.Na panvicu som dala lyžicu masla a hneď som pokrájala malú cibuľu a cesnak na kolieska.Neopekala som dlho, lebo maslo veľkú teplotu neznáša a hneď som pridala aj krevety...
-
2
Chvíľku som ich posusila, zhruba 5 minúť a pridala som pokrájaný ananás..ešte pred pridaním bieleho jugurtu som pokrájala na drobné kúsky aj pol rajčiny a 2 plátky zelenej papriky...všetko som osolila a pridala korenie čubrica..
-
3
Potom som to všetko poliala 2 lyžicami sladkej smotany a pridala som 3 lyžice bieleho jogurtu..chvíľku som to nechala , aby sa chute skamarátili a odstavila som ich..Ako prílohu som vo vriacej osolenej vode vyvarila cestoviny väčšie mušle.Uložila na tanier a ozdobila ananásom a rajčinou.. nastrúhala som aj mrkvu, poliala citronovou šťavou a pridala lyžicu cukru..









Diskusia k receptu