Kuracie prsia na sladkokyslo

candel1 - fotkacandel1, 22. januára 2012
Kuracie prsia na sladkokyslo
Foto: candel1

Sladkokyslá omáčka spojená s kuracím mäsom a údeným syrom je vynikajúci zážitok pre experimentátorov :)

4
porcie
35 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

0.5 kg
0.5 kg alebo stehno
300 ml
100 g
100 g
0.5 kg
200 g
200 ml
100 g
podľa chuti Zmesi




Postup

  1. 1

    Deň pred varením si spravíme pác, do ktorého dáme kuracie mäsko. Osobne používam slnečnicový olej, do ktorého dám červenú papriku, korenie na americké zemiaky, čierne mleté korenie, vegetu, skrátka, čo komora dá a čo komu chutí. nebojte sa experimentovať. Nakrájajte kuracie mäso na kocky s hranou cca 3cm Kuracie mäso je dobré pred vložením do tohto pácu ponoriť na 1 - 2 hodinky do slaného roztoku, aby ste z buniek vplyvom osmózy dočasne dostali von vodu. po tomto zákroku sa po ponorení do pácu bunky viac napijú olejovým roztokom a budú chutnejšie. Do nálevu je vhodné pridať ešte lyžicu medu, mäso potom bude jemnejšie a sladšie Mäso nechajte na noc v chladničke prikryté

  2. 2

    Tip: budete potrebovať hlbokú panvicu, alebo rovno hrniec V deň varenia vyberte mäso z nálevu a olej použite na vysmážanie, ušetríte, verte mi:) Mäso jemne orestujte, potom pridajte žampiňóny (ak máte z konzervy, nevlejte tam ten konzervačný rozotk), kukuricu, wok zeleninu, ananás nakrájaný na kocky a nechajte chvíľu podusiť. Sladkokyslú omáčku vlejte v tom momente, keď bude mäso mäkké a kozumovateľné. Varte na jemnom plameni dovtedy, kým omáčka nezhustne a nezkašovitie.

  3. 3

    V druhom hrnci si spravte ryžu podľa vlastnej chuti (napríklad s kari korením:) je dobré, aby bola ryža lepkavá, pretože tak pokrm nadobudne kašovitý vzhľad a bude veľmi chutný.

  4. 4

    Podávajte tak, že naložíte do stredu taniera kôpku ryže, kde v strede spravíte jamku, do ktorej naložíte strúhaný eidam podľa chuti a zalejete ho omáčkou s mäsom. Syr sa vám rozpustí takmer hneď a po zamiešaní bude jemný a naťahovací Upozorňujem, že jedlo je sladké, nedosáľajte ho, pretože sa vám budú biť chute a nezjete ho:)

Diskusia k receptu

dajanca
dala by som si... :-) mám rada mäso v kombinácii s ovocím...
candel1
zbehni do akýchkoľvek potravín a hľadaj medzi omáčkami, je ich tam hafo, stačí si len vybrať:) ak ich nenájdeš, tak sa popýtaj predavačiek, určite ti poradia:) v podstate je tam základ z dajakého ovocia (ananás, marhule, ja neviem čo všetko a plávajú vo vnútri kúsky zeleniny a ovocia) celé to chutí tak sladkokyslo
mirkamt
a čím nahradiť sladkokyslú omáčku - kečup a aké pochutiny ešte by som tam mohla dať?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia