Recepty, kde je parmezán
Rizoto s prosciuttom a so špargľou
Fantasticky jemné rizoto s chrumkavými kúskami špargle....
Avokádový šalát s paradajkovou zálievkou
Avokádový šalát je svieža, zdravá a chutná voľba....
Scones s medvedím cesnakom a parmezánom
Je sezóna medvedieho cesnaku, tak som hľadala nejaké zaujímavé recepty a vybrala som si tento, ktorý som zľahka upravila....
Rizoto s medvedím cesnakom
Jemné krémové rizoto s medvedím cesnakom je ideálnou voľbou pre jarné dni....
Základné biele rizoto s parmezánom
Vyskúšajte prípravu základného rizota krok za krokom....
Lístkové tyčinky s pestom
Ako pohostenie budú tieto tyčinky z lístkového cesta plnené zeleným bazalkovým a červeným paradajkovým pestom určite
hitom....
Zapekaný cesnakový chlieb
Cesnak pripravíme tak, že hornú časť hlavičiek odrežeme, dáme na alobal, polejeme trochou olivového...
Šošovicová panvička s kuskusom
Rýchle a výživné jedlo. Pripravené naozaj veľmi rýchlo, ak nemáte čas
variť a treba zasýtiť...
Tagliatelle s lososom
V panvici roztopíme maslo a opečieme na ňom lososa nakrájaného na kocky. Vyberieme na tanier a...
Zapečená ryža so zeleninou a vajíčkom
Jedlo, ktoré spája jemnosť ryže s jedinečnou textúrou chrumkavej kôrky, ktorá sa vytvorí na vrchu zapečením....
Zemiakové ružičky, efektná príloha k slávnostnému jedlu
Zemiaky zbožňujeme v akejkoľvek podobe a takto pripravené sú chutné nielen na zahryznutie, ale aj na...
Pizzòccheri della Valtellina
Pizzoccheri - čítaj piczókeri, je druh cestovín z pohánky, ktoré
majú tradíciu v talianskom regióne Valtellina....
Pesto di Carciofi (artičokové pesto)
Toto je alternatíva klasického bazalkového pesta, je to skôr
artičokový krém....
Mätovo-hráškove pyré à la Východ
Mätu, kapary, mandle, cesnak, strúhaný parmezán a olej zmixujeme do pesta.
Rizoto so štyrmi druhmi syra (risotto ai 4 formaggi)
Risotto ai 4 formaggi je klasický recept, ktorý spája to najlepšie z talianskej kuchyne: krémovú textúru ryže a intenzitu zmesi
syrov, ako je parmezán, gorgonzola, kozí syr a ementál....
Ryžové guľôčky
Ryžové guľôčky sú lahodným, chrumkavým a jednoduchým pokrmom, ktorý maximálne využíva vlastnosti hnedej ryže....
Parmezánové stromčeky bez lepku
Na vianočný stôl, na silvestrovskú hostinu alebo len tak pri posedení s priateľmi nesmie chýbať niečo slané....
Ušká (orecchiette) trochu netradične
Netradične, pretože tradične sa
tento typ cestovín pripravuje buď s
brokolicou alebo sa robia
broccoleti či...
Ryža so zelerom a mangoldom
Rýchle, chutné, z jednej panvice… s pohárikom chladeného vína spríjemní zimné dni :-)
Krémové hubové rizoto
Ahojte, vitajte pri mojom ďalšom videu! V tomto videu vám prinášam recept na moje hubové rizoto. Recept je jednoduchý a rýchly....
Špagety so slaninou a dvoma druhmi syra
Keď potrebujete sýte a výborné jedlo, na chutné špagety sa vždy môžete spoľahnúť. Tieto naše...
Jesenné krúpové rizoto
Krúpy uvaríme v zeleninovom vývare. Varíme, kým sa všetka voda neodparí.
Rizoto à la Carbonara
Rizoto Carbonara spája jemnosť ryže s nezameniteľným nádychom chute carbonara, akú poznáte z receptu na cestovinovú
omáčku....
Kuracie prsia v kabátiku zo semienok
Dnes som mala chuť na vyprážané
rezne, no po príchode do kuchyne
som zistila, že nemám žiadne
suroviny....
Polenta
Ako príloha k mäsu či zelenine nemusí byť vždy len zemiaková kaša. Vyskúšajte si uvariť polentu...
Nekysnuté syrové pagáče bez lepku
Nekysnuté syrové pagáče bez lepku sú super rýchlym pečivom, ktoré si môžete pripraviť na raňajky, ako prílohu ku grilovačke
alebo aj na výlet do prírody....
Prívarok z fazuľkových strukov so shimeji hubami
Prívarky ma sprevádzajú už krátko od narodenia. Jedným z nich je zo skorej luskovej (strúčikovej) fazuľky, ktorú po mojej
babičke aj ja nazývam šesť týždňová....
Parmezánové risotto so sušenými paradajkami, steakom z tuniaka a špargľou na masle
Navarte si vynikajúce jedlo s vínom, ktoré sa skvele hodí k Sauvignon, neskorý zber 2023....
Letná polievka minestrone s bezlepkovou cestovinou
Na jar či v lete máme kopu mladej, čerstvej a zdravej zeleninky. My sme ju využili pri príprave fantastickej talianskej polievky
minestrone....

Rizoto s prosciuttom a so špargľou
Fantasticky jemné rizoto s chrumkavými kúskami špargle....

Avokádový šalát s paradajkovou zálievkou
Avokádový šalát je svieža, zdravá a chutná voľba....

Scones s medvedím cesnakom a parmezánom
Je sezóna medvedieho cesnaku, tak som hľadala nejaké zaujímavé recepty a vybrala som si tento, ktorý som zľahka upravila....

Rizoto s medvedím cesnakom
Jemné krémové rizoto s medvedím cesnakom je ideálnou voľbou pre jarné dni....

Základné biele rizoto s parmezánom
Vyskúšajte prípravu základného rizota krok za krokom....

Lístkové tyčinky s pestom
Ako pohostenie budú tieto tyčinky z lístkového cesta plnené zeleným bazalkovým a červeným paradajkovým pestom určite hitom....

Zapekaný cesnakový chlieb
Cesnak pripravíme tak, že hornú časť hlavičiek odrežeme, dáme na alobal, polejeme trochou olivového...

Šošovicová panvička s kuskusom
Rýchle a výživné jedlo. Pripravené naozaj veľmi rýchlo, ak nemáte čas variť a treba zasýtiť...

Tagliatelle s lososom
V panvici roztopíme maslo a opečieme na ňom lososa nakrájaného na kocky. Vyberieme na tanier a...

Zapečená ryža so zeleninou a vajíčkom
Jedlo, ktoré spája jemnosť ryže s jedinečnou textúrou chrumkavej kôrky, ktorá sa vytvorí na vrchu zapečením....

Zemiakové ružičky, efektná príloha k slávnostnému jedlu
Zemiaky zbožňujeme v akejkoľvek podobe a takto pripravené sú chutné nielen na zahryznutie, ale aj na...

Pizzòccheri della Valtellina
Pizzoccheri - čítaj piczókeri, je druh cestovín z pohánky, ktoré majú tradíciu v talianskom regióne Valtellina....

Pesto di Carciofi (artičokové pesto)
Toto je alternatíva klasického bazalkového pesta, je to skôr artičokový krém....

Mätovo-hráškove pyré à la Východ
Mätu, kapary, mandle, cesnak, strúhaný parmezán a olej zmixujeme do pesta.

Rizoto so štyrmi druhmi syra (risotto ai 4 formaggi)
Risotto ai 4 formaggi je klasický recept, ktorý spája to najlepšie z talianskej kuchyne: krémovú textúru ryže a intenzitu zmesi syrov, ako je parmezán, gorgonzola, kozí syr a ementál....

Ryžové guľôčky
Ryžové guľôčky sú lahodným, chrumkavým a jednoduchým pokrmom, ktorý maximálne využíva vlastnosti hnedej ryže....

Parmezánové stromčeky bez lepku
Na vianočný stôl, na silvestrovskú hostinu alebo len tak pri posedení s priateľmi nesmie chýbať niečo slané....

Ušká (orecchiette) trochu netradične
Netradične, pretože tradične sa tento typ cestovín pripravuje buď s brokolicou alebo sa robia broccoleti či...

Ryža so zelerom a mangoldom
Rýchle, chutné, z jednej panvice… s pohárikom chladeného vína spríjemní zimné dni :-)

Krémové hubové rizoto
Ahojte, vitajte pri mojom ďalšom videu! V tomto videu vám prinášam recept na moje hubové rizoto. Recept je jednoduchý a rýchly....

Špagety so slaninou a dvoma druhmi syra
Keď potrebujete sýte a výborné jedlo, na chutné špagety sa vždy môžete spoľahnúť. Tieto naše...

Jesenné krúpové rizoto
Krúpy uvaríme v zeleninovom vývare. Varíme, kým sa všetka voda neodparí.

Rizoto à la Carbonara
Rizoto Carbonara spája jemnosť ryže s nezameniteľným nádychom chute carbonara, akú poznáte z receptu na cestovinovú omáčku....

Kuracie prsia v kabátiku zo semienok
Dnes som mala chuť na vyprážané rezne, no po príchode do kuchyne som zistila, že nemám žiadne suroviny....

Polenta
Ako príloha k mäsu či zelenine nemusí byť vždy len zemiaková kaša. Vyskúšajte si uvariť polentu...

Nekysnuté syrové pagáče bez lepku
Nekysnuté syrové pagáče bez lepku sú super rýchlym pečivom, ktoré si môžete pripraviť na raňajky, ako prílohu ku grilovačke alebo aj na výlet do prírody....

Prívarok z fazuľkových strukov so shimeji hubami
Prívarky ma sprevádzajú už krátko od narodenia. Jedným z nich je zo skorej luskovej (strúčikovej) fazuľky, ktorú po mojej babičke aj ja nazývam šesť týždňová....

Parmezánové risotto so sušenými paradajkami, steakom z tuniaka a špargľou na masle
Navarte si vynikajúce jedlo s vínom, ktoré sa skvele hodí k Sauvignon, neskorý zber 2023....

Letná polievka minestrone s bezlepkovou cestovinou
Na jar či v lete máme kopu mladej, čerstvej a zdravej zeleninky. My sme ju využili pri príprave fantastickej talianskej polievky minestrone....