prazdny

Pošírovaný zubáč na gratinovaných zemiakoch

Hlavné jedlá

Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

prazdny

Vývar s restovanou zeleninou

Kuracie mäso

Varí Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

prazdny

Hubový biftek

Hlavné jedlá

Huby udusíme bežným spôsobom na oleji alebo masle. Osolíme.

prazdny

Pôvabnica fialová ako červená kapusta

Hlavné jedlá

Pripravené huby nakrájame natenko, cibuľu na kocky a podusíme na masti.

prazdny

Huby na paprike

Hlavné jedlá

Na polovici masla speníme nakrájanú cibuľu, vmiešame papriku, nakrájané rajčiny a huby.

prazdny

Gazdovský hubový guláš

Hlavné jedlá

Očistené šampiňóny (huby) pokrájame na väčšie kúsky. Na masti opražíme dozlatista cibuľku a pridáme k nej...

prazdny

Huby na smotane s chrenom

Hlavné jedlá

Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme očistené a opláchnuté, nahrubo pokrájané huby, ochutíme...

prazdny

Paprikáš z hlivy

Hlavné jedlá

Fotku k vyskúšanému receptu dodala používateľka Varechy @michsamant. Ďakujeme! :-)

prazdny

Falošná hubová sviečková

Hlavné jedlá

Na masle upražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané huby, posolíme a restujeme, kým pustia...

prazdny

Bramboračka

Bezmäsité jedlá

Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...

prazdny

Ostrá polievka s uchovcom

Polievky

Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané uchovce, osolíme a dusíme aspoň pol hodiny za...

prazdny

Hubovo–zeleninová polievka

Polievky

Na oleji speníme očistenú a nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme očistené, umyté a pokrájané huby...

prazdny

Hubová polievka s krúpami

Polievky

Čerstvé huby očistíme a pokrájame, sušené huby vopred namočíme do studenej vody.

prazdny

Polievka zo sušených húb

Polievky

Huby opláchneme, nakrájame, dáme do vody a varíme.

prazdny

Lososové rizoto

Hlavné jedlá

Ryžu uvaríme v slanej vode. Poriadne umytý a kefkou vydrhnutý citrón nakrájame na plátky, ktoré...

prazdny

Šťuka na šumivom víne

Hlavné jedlá

Na kolieska nakrájanú mrkvu a cibuľu podusíme vo veľkom hrnci na polovici masla, osolíme a okoreníme....

prazdny

Domáca tlačenka s cibuľou

Bravčové mäso

Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...

prazdny

Staročeský šalát z kapra

Šaláty

Varené mäso zbavené kostí rozoberieme na kúsky, pridáme polovicu nadrobno pokrájanej cibule, hrášok a majonézu...

prazdny

Restovaný rybací šalát

Šaláty

Uvarené filé rozdrobíme a premiešame s majonézou.

prazdny

Polievka z rybieho filé s kyslou kapustou

Polievky

Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme na kocky pokrájané rybie filé, pokrájanú kyslú kapustu, ...

prazdny

Polievka z morskej tresky

Polievky

Očistenú, umytú a vykostenú morskú tresku vložíme do studenej vody. Osolíme ju, okoreníme bielym...

prazdny

Polievka z úhora s ryžou

Polievky

Z kože stiahnutého úhora odstránime chrbticu a nakrájame ho na malé kúsky, pridáme ryžu, cesnak...

prazdny

Dunajská polievka

Polievky

Pokrájanú zeleninu dusíme na masle s cibuľou asi 10 minút, potom ju zaprášime múkou, pridáme...

prazdny

Polievka z kapra

Polievky

Očisteného, vypitvaného a umytého kapra pokrájame na menšie kúsky, osolíme a necháme stáť. Z...

prazdny

Maďarský guláš

Hovädzie mäso

Na oleji opražíme cibuľu dotmava. Mäso nakrájame na kocky. Pridáme k cibuli a prikryté necháme dusiť vo vlastnej šťave....

prazdny

Pudingovo– smotanový koláč

Dezerty

Vajcia vymiešame s cukrom a vanilkou, pridáme olej a premiešame, pridáme vodu a opäť premiešame. Potom do zmesi...

prazdny

Zubáč Bakony

Hlavné jedlá

Filety zo zubáča umyjeme, osolíme, okoreníme a opražíme na masti z obidvoch strán.

prazdny

Palacinky s višňovou omáčkou

Dezerty

Z mlieka, vajec, soli a múky ručným šľahačom vypracujeme riedke cesto a necháme ho aspoň 20 minút stáť....

prazdny

Maďarský štipľavý zeleninový šalát so salámou

Šaláty

Očistenú a umytú fazuľku pokrájame na kúsky dlhé asi 1, 5 cm, rajčiakovú papriku a rajčiaky rozštvrtíme, cibuľu pokrájame...

prazdny

Kapustové závitky

Hlavné jedlá

Z kapusty vyrežeme hlúb a hlávku necháme variť 5 – 6 minút v osolenej vode. 8 listov oddelíme, ...

prazdny

Csikós tokány (ragú na červenom víne)

Hovädzie mäso

Hovädzie mäso nakrájame na dlhé pásiky (asi 6–7 cm).

prazdny

Maďarský granadír

Cestoviny

Cibuľu pokrájanú nadrobno urestujeme na oleji a zaprášime mletou sladkou paprikou. Keď je cibuľa sklovitá, pridáme nadrobno nakrájané zelené...

prazdny

Hliva na maďarský spôsob

Hlavné jedlá

Zemiaky v šupke uvaríme nie úplne domäkka. Olúpeme ich a vychladnuté nakrájame na plátky.

prazdny

Perkelt zo sumca

Cestoviny

Rybu očistíme, umyjeme a nakrájame na rezne. Cibuľu nasekáme nadrobno a pancetu nakrájame na kocky.

prazdny

Perkelt z kapra

Hlavné jedlá

Kapra najskôr očistíme, vypitveme, rozkrojíme na polovice, osolíme a hlavu s plutvami odsekneme.