Polievka z dyne hokkaido

brigita - fotkabrigita, 3. februára 2010
4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
1 ks
2 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame na pásiky a dyňu na kocky , spolu dusíme asi 20 minút celkom do mäkka , rozmixujeme . Pridáme biele mleté korenie, soľ, cukor a vegetu, zalejeme vodou asi 2 dl. Krátko povariť, odstaviť z ohňa. Dochutiť citrónovou šťavou. Na taniery posypať opraženými jadrami z tekvice alebo kyslú smotanu a čerstvú petržlenovú vňať.

Diskusia k receptu

vegetarianka
A treba povedať, že tú dyňu netreba šúpať. Už som stretla gazdinku, ktorá sa o to pokúsila a vôbec to nie je ľahké. A hlavne zbytočné. Šupka sa krásne do mäkka uvarí.
skinx
ach jaj, toť celá ja :) šúpala som ju asi trištvrte hodiny :)
babulicka
..tiez sa pridavam k tym horlivym co bojovali so supkou ..este ze som sa to prave dozvedela, tak si to usetrim




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia