Jednoduchá zeleninová polievka

redakcia - fotkaredakcia, 4. februára 2010
Jednoduchá zeleninová polievka
Foto: HYZA
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Na cibuľovom základe orestujeme všetku zeleninu, osolíme, okoreníme a zalejeme vodou (asi 1,5 l). Zeleninu varíme, až kým nezmäkne – pred koncom varenia dochutíme.

  2. 2

    Hotovú polievku podávame s nadrobno posekanou petržlenovou vňaťou navrchu a so špaldovým chlebom s jablkami.

  3. 3

    Náš tip: Kto chce schudnúť, nech sa rozlúči so všetkými druhmi mäsových polievok.

Diskusia k receptu

Vymazať
bozulka
Nech sa snažím ako sa snažím,ale ani podľa fotografie ani podľa receptu mi na chuť neprišla.Pre mňa je príliš "jednoduchá".
Prepáčte,prosím!!!
Vymazať
lydia
V jednoduchosti je krása. To je základný recept a dá sa všeličím doplniť.
Napríklad hubami z mrazničky, alebo tam vhodím sparené proso, a ja dávam čierne korenie. Robím takúto zeleninovú polievku alebo s drožďovými haluškami kvôli vitamínom B alebo tam dávam bezglutamátovú vegetu a tiež nakoniec pridám na antioxidanty bohatú kurkumu. No nechápem načo by som k tomu jedla jablko...
Vymazať
vegetarianka
súhlasím s lydiou. podobnú polievku robievam (len tie jablká tam nedávam), máme do nej radi aj rezance a je výborná.
Vymazať
klekipetra
Hotovú polievku podávame ... so špaldovým chlebom s jablkami. ??
Kde taký chlieb dostať v Dolnom Kubíne, Rožňave, Snine, Štúrove, Skalici, v ktorej predajni v Bratislave???




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia