porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji speníme na kocky nakrájanú cibuľku a pridáme na osminky nakrájané paradajky. Pridáme bobkový list, nové korenie, čierne korenie a osolíme. Chvíľku podusíme, pridáme kečup a bazalku a prípadne aj trochu vody. Zase chvíľku podusíme, pridáme cukor a worcesterskú omáčku a dusíme, kým z paradajok nezostanú len šupky.
- 2
Môžeme pridať ešte trochu vody a precedíme. Medzitým si pripravíme múku a do pollitrového hrnčeka nalejeme smotanu, do ktorej za stáleho miešania prisypávame múku. Základ privedieme zase k varu a za stáleho miešania doň vlejeme smotanu s múkou.
- 3
Stiahneme plameň a miešame, až kým začne omáčka bublať. Ak je hustá, zriedime ju mliekom alebo vodou podľa chuti. Ďalej miešame, až kým múka bude hotová a potom môžeme omáčku odstaviť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu