Vynikajúca príloha, či samostatné jedlo.
príprava
Postup
-
1
Múku preosejeme do misy, vajíčka si rozmiešame v inej miske, vlejeme do múky, pridáme soľ. Vodu pridávame po častiach a vypracujeme cesto do hladka - miesime tak dlho, až sa robia bubliny.
- 2
Potom do vriacej a osolenej vody "hádžeme" nožíkom z dosky malé halušky - alebo kto je zvyknutý - cez cedník na halušky. Až vyplávu na povrch, necháme ešte raz vzkypieť, scedíme, prepláchneme studenou vodou,a necháme odkvapkať.
- 3
Maslo rozpustíme na miernom ohni, necháme veľmi mierne zhnednúť a špecle premastíme. My ich máme radi len tak premiešané so strúhaným syrom - ementálom a posypané do zlata upraženou cibuľou. Ako príloha - miešaný alebo pórkový šalát... :) Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
aj male deti su odchovane na spätzloch so stavou
u nas su to mrvance
a volala to mrvance
moja stara mat uz 30 rokov nezije a zomrela ked mala 90
takze si myslim ze to sa uz davno na SK jedlo pod nazvom mrvance
velmi, velmi boli podobne a jedli sa s mliekom
Ale teraz veru používam haluškár - len niekedy ( pre menej osôb, v kempe alebo pred zahraničnou návštevou) lopárik.
Aj moja babička bola majster v hádzaní z lopárika - ja chytám kŕč pri takom množstve, aké musím vždy urobiť...
Teším sa, že taká majsterka kuchárka ako ste Vy, si vyskúša môj recept:), ďakujem!