Polievka mačanka
Marcel Kaník
Šéfkuchár hotela Oravský háj v Trstenej, 1. februára 2010
Šéfkuchár hotela Oravský háj v Trstenej, 1. februára 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
5
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na malé kocky nakrájané huby opečieme na oleji, pridáme na malé kocky nakrájané údené koleno (čisté mäso). Zalejeme vodou (2,5 l ) a varíme 20 minút.
- 2
Keď je mäso uvarené, vlejeme šťavu z kapusty, zahustíme zápražkou z múky a vody. Ochutíme soľou a korením. Podávame s chlebom.
- 3
NÁŠ TIP: Pred podávaním zjemníme malým množstvom smotany alebo roztopeného masla. Dodajú jedlu lahodnejšiu chuť. V pôstnej verzii vypustíme údené koleno. Jeme tak, že do jedla namáčame kúsky chleba.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu